X

Maia Sandu o felicită pe Roberta Metsola

Maia Sandu o felicită pe Roberta Metsola

Președinta Republicii Moldova a adresat un mesaj de felicitare pentru Roberta Metsola, proaspăt realeasă în funcția de președintă a Parlamentului European. Șefă a Legislativului comunitar din 2022, Metsola a obținut un nou mandat reafirmându-și angajamentul pentru valorile europene și pentru susținerea țărilor partenere, inclusiv Republica Moldova.

Citeşte şi: Partidul Republican îl nominalizează oficial pe Trump drept candidatul său la preşedinţie – Stiripesurse.md

„Felicitări sincere, dragă @EP_President Metsola, pentru realegerea dumneavoastră în funcția de Președinte al Parlamentului European. Apreciem profund dedicarea dvs. pentru o Europă mai puternică și sprijinul dvs. neclintit pentru Moldova. Mult succes și așteptăm cu nerăbdare cooperarea noastră continuă”, a scris Maia Sandu pe Twitter.

Maia Sandu o felicită pe Roberta Metsola

De la intrarea în funcție de președintă a Parlamentul European Roberta Metsola și-a exprimat deschis sprijinul pentru Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, dar și în demersul autorităților de la Chișinău în implementarea reformelor.

Prima vizită oficială la Chișinău a fost întreprinsă de președinta PE pe 11 noiembrie 2022, la o zi după ce țara noastră a fost vizitată de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Atunci Metsola a declarat că a avut parte de o primire „călduroasă, sinceră și plină de conținut”, în prima sa vizită la Chișinău.

Maia Sandu o felicită pe Roberta Metsola

Șefa Legislativului european participat pe 21 mai 2023 la „Moldova Europeană”, un miting pro-UE organizat în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău. Metsola a susținut un discurs în fața oamenilor cărora le-a transmis, în limba română, că „Moldova nu este singură”.

„Suntem aici pentru a da dovadă de sprijin pentru Republica Moldova, pentru Ucraina și pentru comunitatea europeană vastă”, a declarat președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, înainte de deschiderea sesiunii plenare din cadrul Summitului CPE, care s-a desfășurat pe 1 iunie 2023 la Bulboaca.

Tags: Maia SanduRoberta Metsola
Politică