X

Maia Sandu: R. Moldova contează pe o decizie pozitivă a statelor membre ale UE

R. Moldova contează pe o decizie pozitivă a statelor membre în procesul de aderare la Uniunea Europeană, la Reuniunea Consiliului European din 14 și 15 decembrie.

Despre acest lucru a anunțat președintele R. Moldova, Maia Sandu, care a menționat în cadrul unei conferințe de presă, alături de președintele Sloveniei, Nataša Pirc Musar, și președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, că obiectivul principal al R. Moldova este aderarea la Uniunea Europeană până în 2030.

Citeşte şi: Parohul Bisericii Sf. Dumitru aderă la Mitropolia Basarabiei

„Raportul Comisiei Europene confirmă că R. Moldova a pornit în ultimul an reforme serioase, care pregătesc țara noastră de a deveni un stat european și care sunt necesare pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. Contăm pe o decizie pozitivă a statelor membre la Reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Vizita președinților Sloveniei și Austriei reprezintă un puternic semnal de sprijin al aspirațiilor noastre de a deveni parte a familiei europene. Acest sprijin arată nu doar că moldovenii sunt europeni și merită să fie parte a UE, dar și faptul că suntem bineveniți. Am trecut în revistă progresele înregistrate de către R. Moldova până acum, dar și eforturile pe care trebuie să le depunem în continuare pe acest drum. Știm că e mult de lucru, dar nu ne sperie munca”, a spus șeful statului.

Președintele a menționat că aderarea la UE este unica șansă de a garanta un viitor al păcii, libertății și prosperității pentru țara noastră.

Citeşte şi: Delegația Republicii Moldova cere încetarea blocării activității observatorilor militari în Zona de Securitate – Stiripesurse.md

Tags: aderareAlexander Van der BellenMaia SanduMoldovauniunea europeana
Categorii: Știrile zileiU.E.