X

Maia Sandu refuză să comenteze dosarul de corupție de la ASD

Maia Sandu refuză să comenteze dosarul de corupție de la ASD

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a refuzat să vină cu o reacție privind presupusele acte de corupție descoperite în Administrația de Stat a Drumurilor în cadrul dosarului penal cu privire la construcția recentă a drumului Leova – Bumbăta.

Potrivit informațiilor, pentru o distanță de aproape 3,6 km, suma de 250 de milioane de lei a fost cheltuită, stârnind îngrijorări cu privire la eficiența utilizării fondurilor publice, transmite bani.md.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în China! Sunt sute de morţi şi răniţi – Stiripesurse.md

Astfel, într-o declarație scurtă, șefa statului a evitat subiectul corupției și a menționat că așteaptă rezultatele anchetei pentru a face comentarii concrete.

Conducerea Administrației de Stat a Drumurilor este bănuită de abuz de serviciu în cazul procesului de contractare a serviciilor de proiectare și construire a drumului de acces Leova-Bumbăta.

Maia Sandu refuză să comenteze dosarul de corupție de la ASD

Potrivit surselor Publika.media, marți, 12 decembrie, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la întreaga conducere a ASD, precum și la mai mulți ingineri ai acestei instituții. De procurori au fost vizitați și proiectantul lucrărilor de construcție a drumului Leova-Bumbăta, dar și reprezentanții companiei care a efectuat lucrările.

La scurt timp, Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a confirmat faptul că ofițerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii au efectuat percheziții în birourile de serviciu ale unor angajați ai întreprinderii, în cadrul unei cauze penale începute în baza art. 327 alin. (2) lit. b1) din Codul penal, fapt confirmat şi prin comunicatul Procuraturii Anticorupție.

Tags: Administrația de Stat a DrumurilorcoruptieMaia Sandu
Categorii: PoliticăȘtirile zilei