X

Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul UE la Chişinău

Preşedintele ales ale Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Uniunii Europene (UE) la Chişinău, Peter Michalko, în cadrul căreia i-a mulţumit “pentru sprijinul necondiţionat şi ajutorul constant oferit de UE”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), preluat de agerpres.

Sandu, care a câştigat, duminică, alegerile prezidenţiale din Republica Moldova în faţa actualului preşedinte, socialistul Igor Dodon, a vorbit despre începerea procesului de negociere pentru o noua agendă de asociere Republica Moldova-UE”.

Citeşte şi: Jeremy Corbyn a fost reprimit în Partidul Laburist

“Ne-aţi sprijinit în perioade dificile şi aţi fost alături de cetăţenii noştri şi la bine, şi la greu. Aţi ajutat Republica Moldova şi în lupta împotriva corupţiei, şi în consolidarea democraţiei, şi în atenuarea efectelor crizei pandemice. Vom continua să lucrăm pe toate cele trei planuri şi vom depăşi perioada grea care s-a abătut asupra ţării noastre, inclusiv prin cooperare strânsă cu UE. Avem nevoie de sprijin pentru dezvoltarea localităţilor, pentru a creşte nivelul de trai al cetăţenilor”, a afirmat Maia Sandu.

Preşedintele ales a subliniat că izolarea internaţională a Republicii Moldova s-a încheiat şi că politica externa a ţării “intră într-o nouă etapă”.

Citeşte şi: Hong Kong, Paris şi Zurich sunt cele mai scumpe oraşe din lume

“Vom duce o politică externă deschisă, pozitivă şi benefică pentru ţară. S-a terminat cu selfie-uri pe coridoare. S-a terminat cu izolarea. S-a terminat cu politica externă dusă în beneficiul unui partid şi al unei persoane. Începem o politică externă care aduce beneficii cetăţenilor moldoveni”, a mai spus Maia Sandu.

Aceasta a menţionat, de asemenea, că “mandatul puternic oferit de cetăţeni înseamnă eforturi continue pentru construirea unor instituţii puternice, funcţionale în Republica Moldova şi ridicarea nivelului de trai pentru cetăţeni”.

Tags: alegerichisinauMaia SanduPartidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).Peter Michalkorepublica moldovaUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora