X

Maia Sandu s-a întâlnit cu fostul președinte estonian

Maia Sandu s-a întâlnit cu fostul președinte estonian

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit miercuri, 4 septembrie, cu fostul președinte al Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, aflat într-o vizită la Chișinău. Oficialii au discutat despre Estoniea în procesul de integrare europeană și despre lecțiile pe care țara noastră le poate învăța din acest parcurs.

Citeşte şi: Demisie-ŞOC în Ucraina! Kuleba pleacă din funcţia de ministru de externe – Stiripesurse.md
Totodată, șefa statului a declarat că această țară este un prieten de încredere al Republicii Moldova.

Maia Sandu s-a întâlnit cu fostul președinte estonian

„Estonia este un prieten de încredere al Republicii Moldova. Cu sprijinul său, avansăm pe calea modernizării și europenizării”, a menționat Maia Sandu.

Republica Estonia și-a recăpătat independența în anul 1991 și a aderat la Uniunea Europeană în anul 2004. În cei 20 de ani de apartenență la UE, salariul mediu brut în această țară a crescut de aproape cinci ori, de la aproximativ 400 de euro în 2004 la aproape 1900 de euro în 2024, iar speranța de viață a crescut cu aproximativ 8 ani, ajungând la 79 de ani în 2023. Aceste realizări demonstrează impactul pozitiv al integrării europene asupra nivelului de trai al cetățenilor estonieni și servesc drept inspirație pentru Republica Moldova, care se află acum într-o etapă crucială a modernizării și europenizării.

Tags: Maia SanduToomas Hendrik Ilves
Politică