Maia Sandu s-a întâlnit cu Luminița Odobescu: România, unul dintre cei mai importanți donatori ai Rep. Moldova

Publicat:

Maia Sandu s-a întâlnit cu Luminița Odobescu: România, unul dintre cei mai importanți donatori ai Rep. Moldova

Ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, se află vineri la Chișinău unde a avut o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a ,,mulțumit autorităților de la București ,,pentru sprijinul constant oferit” țării sale.

Șeful diplomației române și președintele moldovean au discutat în incinta Președinției de la Chișinău, înainte de Reuniunea Trilaterală Republica Moldova – România – Ucraina, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Iar în timpul întrevederii, Maia Sandu ,,a mulțumit autorităților de la București pentru sprijinul constant oferit țării noastre, România fiind unul dintre cei mai importanți donatori ai Republicii Moldova. România contribuie activ la implementarea programului „Satul European”, în special prin reabilitarea, extinderea și modernizarea sistemelor apă și canalizare din satele țării noastre. Cu sprijinul României, dezvoltăm, de asemenea, infrastructura educațională, inclusiv achiziționarea de autobuze școlare și renovarea căminelor studențești. În acest an, România va sprijini renovarea căminului Universității de Stat din Cahul”, se arată în comunicatul de presă emis de Președinția Republicii Moldova.

Totodată, președintele Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul oferit Chișinăului ,,în procesul de aderare la Uniunea Europeană, dar și pentru asistența oferită Ucrainei”. 

,,Președinta Maia Sandu a subliniat, totodată, că Republica Moldova va continua să facă progrese în parcursul european și că guvernarea va depune toate eforturile pentru a duce la bun sfârșit reformele inițiate. La fel, șefa statului a discutat despre proiecte bilaterale în domeniile energetic, infrastructură, sănătate și educație”, au conchis angajații instituției prezidențiale.

Întrevedere cu Igor Grosu

Tot vineri, Luminița Odobescu a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu aducându-i mulțumiri ,,pentru ajutorul constant acordat Republicii Moldova în lansarea oficială a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, menționând că, în tot acest timp, ministra a sprijinit agenda de reforme a țării noastre atât la Bruxelles, cât și în relația cu statele membre ale UE”.

De asemenea, Igor Grosu a subliniat că „expertiza României în aproximarea legislației la standardele UE ne va ajuta să ne mișcăm cu pași mai rapizi în procesul de negociere. Este important pentru noi să știm că avem un partener atât de puternic și dedicat, precum România, în drumul nostru de a construi o Moldovă Europeană”, a adăugat demnitarul moldovean, reiterând că în anul electoral pentru ambele state ,,am convenit să ne unim eforturile în lupta noastră cu dezinformarea și cu grupările criminale care au scopul de a destabiliza situația din regiune”, a mai punctat șeful legislativului”.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Chișinăul, gazda Reuniunii Trilaterale

În data de 5 iulie, ministrul Afacerilor Externe al României întreprinde vizita la Chișinău în contextul Reuniunii Trilaterale Republica Moldova – România – Ucraina.

,,Trilaterala va viza o tematică extinsă, de la cooperarea regională în domeniul energiei și dezvoltarea în comun a unei infrastructuri de transport moderne și reziliente la parteneriate regionale în domeniul combaterii dezinformării”, au informat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) din țara vecină.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.