X

Maia Sandu s-a întâlnit cu primăriţele din ţară

Maia Sandu s-a întâlnit cu primăriţele din ţară

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat despre dezvoltarea comunităților din Republica Moldova cu cele în jur de 150 de primare și lidere în localitățile lor, care au participat la evenimentul „Femei primare – ambasadoare UE”.

Citeşte şi: Italia îşi trimite urşii agresivi în România – Stiripesurse.md

Maia Sandu le-a spus primarelor că, acum, avem o oportunitate reală de a ne integra în Uniunea Europeană și de a moderniza Moldova, dar e nevoie de claritate și curaj ca să mergem în continuare pe această cale.

Maia Sandu s-a întâlnit cu primăriţele din ţară

„Cetățenii trebuie să decidă ce fel de viitor își doresc – într-o țară sigură și puternică, în marea familie europeană, sau într-o țară izolată și vulnerabilă. E nevoie să avem curajul de a face alegerea corectă, în pofida sperietorilor și minciunilor răspândite de cei care nu respectă țara noastră. Am îndemnat femeile primare să le vorbească oamenilor despre beneficiile integrării europene pentru familiile și comunitățile lor.

Integrarea europeană înseamnă să punem țara la adăpost. Înseamnă mai multe resurse de modernizare a localităților – drumuri europene; acces la apă și canalizare; grădinițe, școli și spitale moderne; servicii publice de calitate – proiecte pe care deja am început să le facem cu sprijinul Uniunii Europene. M-am bucurat să aud că programul „Satul European”, pe care l-am promovat din prima zi de mandat, contribuie la dezvoltarea a sute de sate și orașe din Moldova. Este un început de drum, pe care trebuie să mergem hotărât împreună”, a spus Maia Sandu.

Tags: „Femei primare – ambasadoare UE”Maia Sanduuniunea europeana
Politică