Maia Sandu s-a întors în țară: Cu cine a avut întrevederi la New York

Publicat:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu şi-a încheiat vizita la New York, unde a participat la cea de-a 78-a sesiune a Adunării generale a ONU.

Pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu a scris că „a fost încântată să-l reîntâlnească la New York pe Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor unite”.


Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

„Am discutat despre realizările Republicii Moldova și provocările cu care ne confruntăm, am vorbit și despre rolul pe care țara noastră îl poate juca în promovarea păcii și a dezvoltării durabile”, scrie șefa statului.

De asemenea, președintele a menționat că a fost o onoare pentru ea să se întâlnească cu preşedintele american Joe Biden şi cu prima doamnă Jill Biden, în marja sesiunii Adunării generale a ONU.

„Pe măsură ce Moldova își consolidează democrația, apreciem parteneriatul strategic de durată și relațiile strânse cu Statele Unite ale Americii”, susține Maia Sandu.

Tot la New York, Maia Sandu s-a întâlnit cu moldovenii stabiliți în SUA. În cadrul întâlnirii, șefa statului și reprezentanții diasporei au discutat despre tot ceea ce înseamnă transformarea țării noastre: despre schimbările pe care le facem pentru un sistem modern de sănătate, despre securitatea energetică, surse regenerabile de energie și dezvoltarea durabilă. Am discutat și despre situația de securitate și rolul ONU în vremuri incerte.

Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

„Am povestit despre munca pe care o facem ca, într-o bună zi, Moldova să devină țară membră a Uniunii Europene: reforma justiției, armonizarea legislației, alinierea la standarde europene. M-am bucurat să văd multă lume care dorește să pună umărul la dezvoltarea țării chiar dacă sunt peste ocean. I-am invitat să muncim împreună pentru ca Moldova să fie ancorată definitiv în lumea statelor dezvoltate, cu democrații stabile și instituții eficiente, care generează bunăstare pentru cetățeni”, afirmă Maia Sandu. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atenție! Se modifică orarul de circulație al autobuzelor în suburbii

Atenție! Se modifică orarul de circulație al autobuzelor în suburbii Au survenit schimbări în orarul de circulație al unor rute de autobuz în suburbiile municipiului...

Mascații au descins la vama Leușeni

Mascații au descins la vama Leușeni Percheziții la vama Leușeni. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins într-un dosar de corupție. Citește și: Ploaia de...

Ploaia de aseară a făcut prăpăd pe unele drumuri naționale

Ploaia de aseară a făcut prăpăd pe unele drumuri naționale Ploaia de aseară și vântul puternic au făcut prăpăd pe unele drumuri naționale. Citește și:...

Atenție! Mâine nu se va circula pe câteva benzi de pe Calea Ieșilor

Atenție! Mâine nu se va circula pe câteva benzi de pe Calea Ieșilor Atenție, șoferi! Mâine, 19 iulie, între orele 00.00 și 17.00 va fi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.