Maia Sandu salută adoptarea Strategiei de Securitate Națională. Vezi ce a scris pe pagina sa de Facebook

Publicat:

Maia Sandu salută adoptarea Strategiei de Securitate Națională. Vezi ce a scris pe pagina sa de Facebook

Președintele Maia Sandu salută aprobarea de către Parlamentul Republicii Moldova a noii Strategii de Securitate Națională și consideră că s-a făcut un pas mare în direcția consolidării securității și a stabilității statului nostru.

Citește și O nouă strategie de securitate a fost aprobată în Parlament


„Astăzi, avem două mari pericole la adresa securității naționale: politica agresivă dusă de Federația Rusă împotriva țării noastre și împotriva păcii, în general, și corupția înrădăcinată în Moldova”, precizează șefa statului.

Strategia Securității Naționale

În acest context, Strategia Securității Naționale stabilește trei obiective cheie: protejarea independenței și suveranității țării noastre, crearea unui stat puternic și aderarea la Uniunea Europeană, a subliniat președinta.

Pentru realizarea acestor obiective, strategia include câteva direcții de acțiune. Este vorba despre întărirea sectorului de apărare și securitate, progres pe calea reîntregirii pașnice a țării, dezvoltarea parteneriatelor de securitate, intensificarea luptei de combatere a corupției, combaterea dezinformării, contribuție la securitatea regională și internațională, inclusiv prin participarea la misiunile internaționale de menținere a păcii.

Citește și Parlamentul a aprobat proiectul de modificare a legii privind deșeurile

„Scopul nostru este ca dintr-un stat vulnerabil cu democrație fragilă să devenim un stat puternic, modern, rezilient și european, capabil să aibă grijă de cetățenii săi, care garantează că moldovenii sunt în siguranță acasă și tratați cu respect oriunde în lume”.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Strategiei securității naționale a Republicii Moldova a fost adoptat vineri de Parlament.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.