X

Maia Sandu salută decizia autorităților de la Kiev de a recunoaște limba română

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a salutat decizia autorităților de la Kiev, adoptată ca urmare a vizitei prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, privind recunoaşterea limbii române ca limbă oficială a minorităţii române din Ucraina.

Într-o postare pe pagina sa de Twitter, Maia Sandu a scris că decizia autorităților de la Kiev este un importantă deoarece întărește unitatea dintre România, R. Moldova și Ucraina.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

„Salut declarația comună a președintelui Vladimir Zelenski și prim-ministrului Marcel Ciolacu care confirmă limba română ca limbă oficială pentru comunitatea română din Ucraina. O mișcare importantă care întărește unitatea țărilor noastre”, a scris Maia Sandu.

 Premierul român, Marcel Ciolacu, a declarat în cadrul vizitei sale la Kiev că problema limbii moldovenești ar trebui rezolvată cât mai curând.

„În oglindă, aceleaşi drepturi care sunt în România trebuie să fie şi pe teritoriul Ucrainei, în ceea ce priveşte minorităţile. Mai mult, limba moldovenească să nu mai existe, fiindcă ea n-a existat niciodată. Este o invenţie a Federaţiei Ruse, mai ales pentru Basarabia, pentru cetăţenii români de pe teritoriul Basarabiei, ca să nu se mai numească români, să se numească moldoveni”, a declarat Ciolacu.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Prin urmare, deputatul PAS Oazu Nantoi a venit cu un comentariu, precizând că acest lucru este un pas important. 

Tags: Maia SanduMarcel CiolacuucrainaVladimir Zelenski
Categorii: PoliticăRăzboi in UcrainaȘtirile zilei