X

Maia Sandu se teme că Rusia se va amesteca în alegerile din Moldova

Maia Sandu se teme că Rusia se va amesteca în alegerile din Moldova

Maia Sandu s-a arătat îngrijorată de faptul că Rusia ar putea folosi „bani murdari” pentru a influența rezultatele alegerilor locale sau a scrutinului pentru funcția de președinte al țării, care urmează să aibă loc în 2024. Declarația a fost făcută de șefa statului într-un interviu oferit pentru France24, în timpul vizitei sale la New York.

„Am văzut diferite moduri prin care Rusia încearcă să ne submineze eforturile. Atunci când Rusia a văzut că am reușit să diversificăm, că nu mai depindem de gazul rusesc, a încercat să răstoarne guvernarea cu ajutorul grupărilor corupte. Din fericire, știam despre aceste tentative și am reușit să avertizăm populația să nu participe la protestele violente pe care aceste grupuri au încercat să le organizeze”, a declarat președinta Maia Sandu, transmite newsmaker.md. 

Maia Sandu se teme că Rusia se va amesteca în alegerile din Moldova

Aceasta a spus că în prezent, Rusia a mers mai departe și încearcă să folosească alte mecanisme de interferență.

„Moldova are alegeri locale în acest an, avem alegeri prezidențiale la anul. Am văzut în acest an, în una dintre regiunile Moldovei, că Rusia a reușit, cu ajutorul banilor murdari, să influențeze semnificativ rezultatul alegerilor”, spune șefa statului.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, în prezent, aceasta este cea mai mare îngrijorare. 

Citeşte şi: CUTREMUR în guvernul ucrainean! Şase miniştri adjuncţi ai apărării au fost DEMIŞI – Stiripesurse.md

Tags: alegeriMaia SanduMoldovanew yorkrusia
Categorii: PoliticăȘtirile zilei