Maia Sandu şi-a scos broşa la licitaţie pentru o cauză umanitară

Publicat:

Maia Sandu şi-a scos broşa la licitaţie pentru o cauză umanitară

O nouă șansă pentru o nouă viață. Peste 70.000 de lei vor ajuta în curând mai multe supraviețuitoare ale violenței domestice să-și dobândească independența financiară.

Fondurile au fost colectate la o licitație specială, desfășurată în cadrul evenimentului caritabil TransFORMARE.


Citeşte şi: Guvernatorul regiunii Murmansk a fost înjunghiat în plină stradă – Stiripesurse.md

Printre obiectele scoase la vânzare a fost și broșa președintei Maia Sandu, primită în dar de la Președinta Republicii Elene, vândută cu 20.500 de lei.

Maia Sandu şi-a scos broşa la licitaţie pentru o cauză umanitară

Fiecare a treia femeie din societatea noastră este afectată de o formă de violență pe parcursul vieții, iar domiciliul rămâne a fi cel mai periculos loc pentru ele. Astfel, anual, 24 de femei din Moldova își pierd viața în urma actelor de violență în familie.

Acum, supraviețuitoarele violenței domestice au mai multe șanse să devină autonome și independente financiar, grație sprijinului primit aseară în cadrul evenimentului caritabil „TransFORMARE”. Inițiativa este la a doua ediție și a fost organizată de Centrul de Drept al Femeilor.

„ Suntem împreună pentru a susține curajul femeilor de a porni pe calea transformărilor, de a susține puterea lor de a încerca și de a reuși, dar și dorința femeilor de a face lumea mai bună. De fapt ne-am adunat să susținem femeile afectate de violență în calea lor spre o viață liberă  de violență. Toți banii colectați din vânzarea de bilete, licitație și donațiile la acest eveniment vor fi direcționați spre Programul de dezvoltare personală conceput de Centrul de Drept al Femeilor și pe abilitarea economică a beneficiarilor, care au drept scop final șansa de a păși pe calea independenței financiare” a declarat Angelina Zaporojan-Pîrgari, fondatoare și directoare executivă, Centrul de Drept al Femeilor.

În cadrul evenimentului de colectare de fonduri „TransFORMARE”, invitații au avut posibilitatea de a participa la o licitație caritabilă și achiziționa obiecte oferite de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Casa Cristea, Nicoleta Vacaru Art, Stela Moldovanu și Les Perles.

Maia Sandu şi-a scos broşa la licitaţie pentru o cauză umanitară

Unul dintre obiectele care au fost puse în vânzare prin licitație a fost o broșă oferită de președinta Maia Sandu. Bijuteria este de argint, placată cu aur, împodobită cu smalț și perle și a fost dăruită de Katerina Sakellaropoulou, Președinta Republicii Elene, în 2023. Prețul de pornire a fost de 6000 de lei, iar după o luptă aprigă, aceasta a fost vândută cu 20.500 de lei.

Printre obiectele licitate au mai fost: albumul „MăiestrIA – povestea cusută a iei” oferit de Stela Moldovanu, vândut cu 3.300 lei; pictura „Timpul” a artistei  Nicoleta Vacaru NicolArt, vândută cu 8500 de lei; un colier al unui brand autohton,  vândut cu 6000 de lei și alte obiecte de valoare. În total, în urma licitației, a fost adunată suma de 70.800 de lei.

Partea festivă a evenimentului a fost deschisă de soprana Ana Cernicova, care a interpretat cântecul „Dar eu tac”, care condamnă violența domestică și este un apel de susținere pentru victimele acestui fenomen.

Maia Sandu şi-a scos broşa la licitaţie pentru o cauză umanitară

Programul artistic a continuat cu prestația tenorului Dumitru Mîțu, Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, sub conducerea lui Andriano Marian și corul „Lia-Ciocârlia”.

Banii din vânzarea biletelor, a licitației caritabile și donațiile invitaților vor fi direcționați pentru femeile care participă la Programul de dezvoltare personală conceput de CDF în colaborare cu psihoterapeuți și mentori în orientare vocațională și pe abilitarea economică a beneficiarelor.

Anul trecut, 15 beneficiare au parcurs versiunea pilot a Programului. Timp de o lună participantele au fost implicate în exerciții și activități de cunoaștere de sine și relaționare armonioasă, în gestionarea stresului și setarea obiectivelor, dezvoltarea unor deprinderi de bază în soluționarea conflictelor și a comunicării asertive.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atac cu sânge rece în bucătărie: O mamă şi-a înjunghiat iubitul de mai multe ori pentru că băuse tot laptele din frigider

Atac cu sânge rece în bucătărie: O mamă şi-a înjunghiat iubitul de mai multe ori pentru că băuse tot laptele din frigider O tânără mamă...

Dacă intenționezi să introduci în țară parfumuri sau apă de toaletă – E bine să știi!

Dacă intenționezi să introduci în țară parfumuri sau apă de toaletă - E bine să știi! În contextul mai multor întrebări referitor prevederile legale privind...

Temperaturile înalte din ultimele zile provoacă și înmulțirea insectelor dăunătoare

Temperaturile înalte din ultimele zile provoacă și înmulțirea insectelor dăunătoare Temperaturile insuportabile din ultimele zile aduc o problemă în plus – gândacii şi ţânţarii se...

Caz șocant în București. Un bărbat plimba cadavrul fostei iubite într-un cărucior, pe stradă

Caz șocant în București. Un bărbat plimba cadavrul fostei iubite într-un cărucior, pe stradă Un bărbat care transporta un cadavru într-un cărucior pe o stradă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.