Maia Sandu: Statul nu se poate băga în treburile Bisericii

Publicat:

„Statul nu se poate băga în treburile Bisericii”. Astfel a comentat Maia Sandu scrisoarea expediată de Mitropolitul Vladimir Patriarhului Kirill, în care șeful Mitropoliei Moldovei se plânge pe sprijinul „tot mai mare” al Chișinăului pentru Mitropolia Basarabiei și îi reproșează inclusiv „abandonarea” Mitropoliei Moldovei de către Patriarhia Rusă.

„Cred că toată lumea trebuie să contribuie la obiectivul țării, la interesul național al țării și la interesul cetățenilor, care este astăzi pacea și integrarea europeană, pentru că în UE Republica Moldova va fi protejată, va fi la adăpost, dacă pot să-i spun așa, va avea această șansă să se dezvolte”, a spus Maia Sandu.


Citește și : Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Potrivit Maiei Sandu, inclusiv Biserica trebuie să fie aliniată la acest obiectiv, care înseamnă de a asigura binele pentru țară și oamenii săi.

„Interesul nostru este ca societatea să nu fie divizată, să fie coeziune socială și, respectiv, ca noi cu toții, inclusiv Biserica, să contribuim la menținerea păcii și a unei țări libere, în care cetățeanul să se simtă protejat”, a declarat șefa statului.

Amintim că Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, i-a adresat o scrisoare Patriarhului Kirill al Moscovei și Întregii Rusii, pe 5 septembrie.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

„Mitropolia Basarabiei, sprijinită deschis de Patriarhia Română, de Republica Moldova și România, a demonstrat că este o forță care nu mai poate fi oprită și care, se pare, că dorește și va obține restabilirea drepturilor sale istorice, iar Mitropolia Chișinăului și a Moldovei este doar un element secundar și inutil pe scena religioasă, socială și culturală a țării noastre”, se notează în scrisoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă Posibil candidat la alegerile prezidențiale din România, Mircea Geoană vine și confirmă o informație importantă: el se...

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică Zeci de mii de bariere au fost...

Delegaţia AUR, împotriva rezoluţiei PE privind sprijinul european pentru Ucraina

Delegaţia AUR, împotriva rezoluţiei PE privind sprijinul european pentru Ucraina Delegaţia AUR din Parlamentul European s-a poziţionat împotriva rezoluţiei privind sprijinul UE pentru Ucraina, adoptată...

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump Preşedintele american Joe Biden cere interzicerea tipului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.