X

Maia Sandu vorbeşte despre asasinatul din Chişinău

Maia Sandu vorbeşte despre asasinatul din Chişinău

Omorul unui cetățean străin în plină zi, în capitală, „este un caz foarte grav”, susține președinta Maia Sandu.

La aproape o săptămână de la asasinat, șefa statului i-a cerut Guvernului să întreprindă toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente și pentru a asigura securitatea în țară.

Maia Sandu vorbeşte despre asasinatul din Chişinău

„Este un caz foarte grav și ați văzut că prim-ministrul deja a anunțat că va veni cu modificări la cadrul legal. Dincolo de asta, există deja o comisie care investighează cazul. Să vedem care sunt rezultatele acestei anchete și după, evident că Guvernul trebuie să întreprindă toate măsurile pentru ca asemenea atacuri și probleme de securitate să nu se mai întâmple în satele și orașele noastre”, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul unui interviu pentru NordNews.

Citeşte şi: Partidul Republican îl nominalizează oficial pe Trump drept candidatul său la preşedinţie – Stiripesurse.md

Amintim că un cetățean turc în vârstă de 41 de ani a fost împușcat de șapte ori, pe 10 iulie, în timp ce stătea la o terasă din sectorul Râșcani al capitalei. Acesta era urmărit la nivel internațional prin canale de Interpol, cu scopul de arest și extrădare pentru un șir de infracțiuni. Oamenii legii au deschis un dosar penal și examinează versiunea unei reglări de conturi.

Cazul a ajuns și în atenția Parlamentului. Legislativul a anunțat o anchetă internă la Inspectoratul General pentru Migrație, după s-a constatat că instituția ar fi facilitat prezența cetățeanului turc asasinat pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Serviciului de Informații și Securitate, așa cum cetățeanul se afla în căutare internațională, cererea lui de azil trebuia respinsă. Între timp, Guvernul a anunțat că a demarat modificări la legea privind azilul în Republica Moldova, pentru ca astfel de incidente să poată fi prevenite, în viitor.

Tags: asasinatchisinauMaia Sandu
Politică