X

Maia Sandu:Suspendarea a şase posturi TV, menită să protejeze spaţiul informaţional şi să prevină dezinformarea

Suspendarea licenţei de emisie a şase posturi de televiziune vine sムprotejeze spaţiul informaţional naţional şi sムprevinムdezinformarea, a afirmat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în reacţie la decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale anunţată vineri, transmite sâmbătă Moldpres, potrivit agerpres

“Decizia are la bazムconstatăƒrile Consiliului Audiovizualului în privinţa acestor posturi, care aratムlipsa unei informăƒri corecte în reflectarea evenimentelor din ţarムşi a răƒzboiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, şi vine sムprotejeze spaţiul informaţional naţional şi sムprevinムdezinformarea”, a punctat şefa statului într-un comunicat publicat de Serviciul de presムal instituţiei prezidenţiale.

Citește și : Macron vrea să discute cu Putin despre atacurile cu drone şi securitatea centralelor nucleare

De asemenea, preşedintele Maia Sandu a subliniat căƒ, în actuala situaţie incertムîn care se află ţara, este foarte important sムfie prevenită orice încercare de destabilizare a ţăƒrii.

“Păƒstrarea păƒcii şi stabilităƒţii în Moldova este prioritatea noastrăƒ, în contextul dificil în care ne aflăƒm, având răƒzboi la hotar. Iar protejarea spaţiului informaţional naţional este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare, puse la cale de persoane supuse sancţiunilor internaţionale. Nu putem admite ca, în aceastムperioadムplinムde provocăƒri, securitatea statului şi viaţa liniştitムa cetăƒţenilor sムfie puse în pericol de fugari care doresc un singur lucru – sムscape de justiţie”, a conchis şefa statului.

Citește și : Consiliul European cere Rusiei să înceteze atacurile asupra instalaţiilor nucleare civile

Şase posturi de televiziune din Republica Moldova îşi vor suspenda activitatea pe durata stării de urgenţă, conform unei decizii aprobate vineri în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE), prezidate de prim-ministrul moldovean Natalia Gavriliţa. Este vorba de Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova şi TV6.

Tags: Maia SanduMoldovarepublica moldovarusia
Categorii: Diaspora