X

Maia Sandu:Viitoarea creștere, stabilitate și consolidare democratică a R.Moldova sunt legate de calea sa spre aderarea la UE

Maia Sandu:Viitoarea creștere, stabilitate și consolidare democratică a R.Moldova sunt legate de calea sa spre aderarea la UE

Aderarea la Uniunea Europeană este un Plan Marshall pentru Moldova. Președinta țării a făcut această declarație în cadrul celei de-a V-a Conferințe Ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Moldova, desfășurată la Chișinău.

Ea a spus că viitoarea creștere, stabilitate și consolidare democratică a Republicii Moldova sunt legate de calea sa spre aderarea la UE. Șeful statului a spus că ceea ce se întâmplă acum va determina viitorul la care aspiră țara. „Suntem într-o cursă contra cronometru, potrivit infomarket.md.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Pentru a câștiga, trebuie să umplem lacunele de astăzi. Nu putem realiza acest lucru fără ajutorul dumneavoastră. Mai important, nu putem realiza acest lucru decât dacă această asistență este mai rapidă, mai flexibilă, în creștere și axată pe nevoile noastre – pe creștere economică, pe infrastructură, pe locuri de muncă, pe împuternicirea IMM-urilor noastre și pe creșterea investițiilor în tranziția ecologică”, a declarat Maia Sandu.

Ea a subliniat, de asemenea, un alt aspect important pe care ar trebui să îl avem cu toții în vedere. Acesta este faptul că creșterea economică și democrația se hrănesc reciproc.

„Progresul economic este crucial pentru consolidarea sprijinului pentru democrație, iar democrația este cea mai bună bază pentru crearea unei economii prospere”, a declarat președintele moldovean. Ea a făcut apel la toți partenerii să fie îndrăzneți, inovatori și hotărâți. „Moldova este pregătită să contribuie la creștere și stabilitate acasă și în regiune, dar nu o putem face singuri, așa că contăm pe sprijinul dumneavoastră continuu”, a subliniat ea. „Cunoaștem bine direcția: înainte, spre un viitor european în care pacea și prosperitatea sunt la ordinea zilei.

Viitorul țării noastre nu se construiește peste noapte, dar fiecare pas pe care îl facem împreună ne aduce mai aproape de acel viitor european stabil, în care fiecare cetățean trăiește în demnitate și securitate. Mesajul meu principal de astăzi este că nu ne mai putem permite luxul de a pierde timpul – trebuie să acționăm decisiv și cu mai multă încredere.

Cerem ca sprijinul pe care îl primim să fie cât mai direct, flexibil și rapid posibil. Moldova are un potențial enorm, dar, având în vedere războiul de la graniță, ne este greu să îl valorificăm. Iar istoria ne-a învățat că nicio țară nu a reușit să aibă succes economic fără un sprijin inițial puternic și un parteneriat durabil. Această asistență este cea pe care o cerem partenerilor noștri”, a declarat șeful statului.

Citește și: La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot

Potrivit acesteia, tot ceea ce fac autoritățile vizează îmbunătățirea vieții poporului nostru – construirea de drumuri, poduri, școli, spitale și crearea de noi locuri de muncă. „Avem multe de făcut și știm că doar împreună putem transforma visele noastre în realitate. Suntem gata să lucrăm cot la cot pentru a construi o Moldovă puternică, un loc în care ne simțim cu toții acasă, într-o Europă unită”, a declarat Maia Sandu.

Tags: chisinauMaia SanduUEuniunea europeana
Politică