X

Majoritatea americanilor aprobă modul în care Trump gestionează criza coronavirusului

Majoritatea americanilor aprobă modul în care preşedintele Donald Trump gestionează criza legată de pandemia declanşată de noul coronavirus, potrivit unui sondaj ABC News/Ipsos dat publicităţii vineri şi citat de AFP, scrie agerpres.

Potrivit acestui sondaj, 55% din americani aprobă modul în care Donald Trump gestionează criza, faţă de 43% care îl dezaprobă.

Citește și : Guvernatorul Lombardiei cere intervenția armatei

Într-o săptămână, schimbarea percepţiei este evidentă. În cadrul unui sondaj publicat la 13 martie de acelaşi institut, doar 43% din americani aprobau modul său de a acţiona în această situaţie, faţă de 54% care dezaprobau maniera în care gestionează criza legată de coronavirus.

După ce o perioadă îndelungată a minimalizat amploarea epidemiei şi impactul său potenţial asupra SUA, miliardarul republican şi-a schimbat tonul de la începutul săptămânii.

Lansând un apel la “unitate naţională” în faţa acestui “inamic invizibil”, el a optat pentru o postură globală mai unificatoare, chiar dacă îşi continuă, cu intermitenţă, atacurile împotriva anumitor aleşi democraţi sau mass-media pe care le califică drept “fake news”.

Citește și : 60% din populația Africii de Sud ar putea fi infectată cu SARS-CoV-2

Sondajul a fost realizat între 18 şi 19 martie pe un eşantion reprezentativ de 512 adulţi, notează AFP.

Tags: coronavirusDonald Trumpfake newssondaj
Categorii: Știrile zilei