Majoritatea americanilor de culoare se declară neliniştiţi de maniera în care Trump conduce SUA

Publicat:

O majoritate foarte largă de afroamericani dezaprobă activitatea preşedintelui Donald Trump, care a încercat în zadar să atragă de partea sa această categorie la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016, potrivit unor sondaje, relatează joi AFP, potrivit agerpres.

Un sondaj difuzat miercuri de către Universitatea Quinnipiac arată că 94 % dintre alegătorii de culoare estimează că Donald Trump este inapt pentru funcţia prezidenţială. Sunt şi mai numeroşi (95 %) cei care dezaprobă modul în care Trump gestionează relaţiile interrasiale, o temă eminamente sensibilă în SUA.


Citeşte şi: Donald Trump şi republicanii şi-au lansat proiectul de reformă fiscală şi de scădere a impozitelor

Un alt sondaj, apărut la începutul săptămânii, realizat de institutul PerryUndem, a indicat că aproape două treimi dintre persoanele de culoare care trăiesc în SUA sunt neliniştite în legătură cu modul în care Trump gestionează ţara. Şi mai mulţi sunt cei care cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită.

Electoratul de culoare a votat masiv pentru candidata democrată Hillary Clinton (88 %) la alegerile din 2016, faţă de numai 8 % pentru Trump. Lipsa de simpatie faţă de Trump nu este surprinzătoare dacă se are în vedere faptul că magnatul imobiliar şi-a lansat cariera politică promovând teoria complotului cu iz rasist.

Trump a pretins că Barack Obama, primul preşedinte american de culoare, nu s-a născut în SUA şi că alegerea sa este prin urmare nelegitimă. La alegerile primare ale Partidului Republican, Trump a întârziat de asemenea să-l dezavueze pe David Duke, un reprezentant al albilor naţionalişti extremişti şi fost lider al organizaţiei Ku Klux Klan, care l-a susţinut.

Citeşte şi: Doi români au fost prinşi în Canalul Mânecii cu un camion plin cu droguri

Cu toate acestea, Trump a încercat să-i convingă pe alegătorii de culoare că, odată cu alegerea sa, situaţia nu va fi mai rea şi că, dimpotrivă, va fi sigur mai bună decât cu Hillary Clinton. ”Trăiţi în sărăcie, şcolile voaste sunt proaste, nu aveţi de lucru, 58 % dintre tineri sunt şomeri. Ce aveţi de pierdut ?”, a declarat Trump în cadrul unei reuniuni publice în Michigan. Apelul lui nu a fost însă ascultat şi chiar dacă, în cele din urmă, Trump a dat asigurări că Obama este un om foarte bun”, relaţiile sale cu comunitatea afroamericană rămân foarte complicate.

Astfel, potrivit unui sondaj realizat de PerryUndem, 84 % dintre persoanele chestionate au estimat că ţara este pe o cale greşită. Anchetatorii i-au întrebat pe afroamericani cum se simt cu Donald Trump la conducerea ţării. În total, 63 % s-au declarat neliniştiţi, 45 % au spus că le este teamă şi 42 % s-au arătat cuprinşi de mânie. Doar 12 % dintre persoanele intervievate au dat răspunsuri optimiste.

Afroamericanii reprezintă 13 % din populaţia adultă a SUA, precizează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.