X

Majoritatea australienilor au fost direct afectaţi de dezastre naturale în ultimii trei ani (sondaj)

Majoritatea australienilor au fost direct afectaţi de dezastre naturale din 2019, potrivit unui sondaj publicat joi de Consiliul Climei din Australia, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

Sondajul, realizat în rândul a peste 2.000 de persoane, a constatat că 80% dintre australieni s-au confruntat cu cel puţin un eveniment meteorologic extrem în ultimii trei ani, printre care valuri de caniculă, inundaţii, incendii şi secete.

Citeşte şi: Scholz pune condiţii SUA pentru a livra tancuri Ucrainei – Black News

Dintre cei afectaţi de dezastrele legate de schimbările climatice, 51% au declarat că sănătatea lor mintală a fost într-o oarecare măsură afectată şi 21% au afirmat că un eveniment de acest gen cu care s-au confruntat a avut un “impact major sau moderat” asupra sănătăţii lor mintale.

Joelle Gergis, specialistă în climă de la Universitatea Naţională din Australia şi autoare a raportului, a descris descoperirile ca fiind îngrijorătoare.

“Este dureros să realizăm că mulţi australieni trăiesc cu niveluri semnificative de suferinţe legate de realitatea climei noastre în schimbare. Aruncă o lumină asupra acestei crize invizibile de sănătate mintală care subminează stabilitatea comunităţilor noastre locale la nivelul întregii ţări”, a precizat ea într-un comunicat.

Sondajul a fost realizat în colaborare cu o organizaţie de sprijin a sănătăţii mintale, Beyond Blue.

Citeşte şi: Scholz pune condiţii SUA pentru a livra tancuri Ucrainei – Black News

Locuitorii din zonele rurale sunt mai expuşi la inundaţii şi la incendii de vegetaţie decât cei din zonele urbane.

“Prin recunoaşterea impactului schimbărilor climatice asupra sănătăţii mintale, putem construi comunităţi mai puternice şi mai rezistente, mai capabile să înfrunte furtunile, atât la propriu, cât şi la figurat, care vor urma”, a declarat Grant Blashki, consilier principal la Beyond Blue.

Tags: australiaBeyond BlueConsiliul Climei din Australiadezastre naturaleGrant BlashkiJoelle Gergis
Categorii: Știrile zilei