Majoritatea britanicilor doresc legalizarea avortului în Irlanda de Nord (sondaj)

Publicat:

Majoritatea britanicilor doresc legalizarea avortului în Irlanda de Nord, potrivit unor sondaje de opinie, relatează marţi Press Association, potrivit Agerpres.

Spre deosebire de restul Marii Britanii, în Irlanda de Nord procedura a rămas ilegală şi este permisă doar în cazul în care viaţa mamei este ameninţată sau naşterea riscă să ducă la traume fizice şi psihice permanente.


Citește și : Ambasadoarea SUA la ONU a demisionat

Potrivit sondajelor de opinie realizate la solicitarea Amnesty International, 65% dintre cetăţenii nord-irlandezi şi 78% dintre cetăţenii din celelalte provincii ale Regatului Unit sunt de acord ca avortul să fie legalizat şi în Irlanda de Nord.

De asemenea, sondajele arată că mai mult de două treimi dintre persoanele din Irlanda de Nord şi trei sferturi din populaţia celorlalte provincii din Regatul Unit consideră că guvernul de la Londra ar trebui să acţioneze pentru a schimba legea.

Amnesty International a afirmat că acestea sunt primele sondaje majore privind reforma avortului în Irlanda de Nord după ce în luna mai aproape 70% dintre cetăţenii Republicii Irlanda au votat pentru eliminarea interdicţiei constituţionale a avortului într-un referendum istoric desfăşurat în această ţară cu tradiţie catolică.

Sondajul efectuat în Irlanda de Nord arată că 67% dintre alegătorii DUP (Partidul Democratic Unionist, formaţiune ce o susţine la guvernare pe premierul Theresa May), au fost de acord că avortul trebuie legalizat, iar 65% consideră că executivul de la Londra ar trebui să reformeze legea în absenţa unui guvern delegat nord-irlandez.

Citește și : NATO îşi va testa capacitatea de a opri şi respinge o ofensivă lansată împotriva Norvegiei dinspre Rusia

În Marea Britanie, 74% dintre alegătorii conservatori consideră că guvernul britanic ar trebui să acţioneze pentru a schimba legea privind avortul în Irlanda de Nord, la fel ca 78% dintre alegătorii laburişti.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.