X

Majoritatea cazurilor detectate în Malayezia sunt asimptomatice sau cu simptome foarte uşoare

Marea majoritate a persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus în Malayezia prezintă simptome uşoare sau sunt complet asimptomatice, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, după ce a raportat un nou record de infectări pentru ultimele 24 de ore, transmite DPA, potrivit agerpres

Noor Hisham Abdullah, director general în Ministerul Sănătăţii din Malayezia, a precizat că din cele 17.405 de persoane testate pozitiv miercuri, doar 374 erau bolnave, adică puţin peste 2%. Cele 17.031 de cazuri rămase sunt împărţite în două categorii: complet fără simptome sau cu simptome uşoare.

Citește și : Bilanţul inundaţiilor din centrul Chinei creşte la 71 de morţi

Ministerul a raportat luni un record de 207 decese puse pe seama coronavirusului, număr care s-a repetat şi marţi. Cele 143 de decese raportate miercuri au dus bilanţul total la 8.551.

Mai mult de 1.000 de pacienţi sunt internaţi la terapie intensivă, iar aproximativ jumătate dintre ei sunt ventilaţi mecanic, conform lui Noor Hisham.

Citește și : Navalnîi le cere simpatizanţilor săi să se mobilizeze după blocarea celor 49 de site-uri legate de mişcarea sa

Mai mult de jumătate dintre cazurile anunţate miercuri au fost depistate la Kuala Lumpur, cel mai mare oraş malayezian, precum şi în centrul industrial Selangor, din vecinătatea sa. Aproximativ 1 din 10 dintre cei depistaţi pozitiv miercuri sunt vaccinaţi. Malayezia a început programul de vaccinare împotriva COVID-19, însă criticii acuză ritmul lent.

Acest număr record de cazuri s-a produs în pofida celor 2 luni de restricţii draconice pe care oficialii guvernamentali le-au numit “lockdown total” (cel de-al treilea lockdown impus de autorităţi din luna iunie).

Tags: coronavirusMalayeziaNoor Hishamrecord
Categorii: Știrile zilei