Majoritatea cetăţenilor din statele lumii, defavorabili imigraţiei şi emigraţiei (sondaj)

Publicat:

O majoritate importantă de persoane la nivel global doresc ca ţările lor să nu mai primească migranţi şi, în acelaşi timp, să nu fie o sursă de emigraţie, indică un sondaj realizat de Pew Research Center şi publicat luni, transmite dpa, scrie Agerpres.

Conform sondajului, mai puţin de o treime dintre respondenţi, în toate cele 27 de state incluse în anchetă, au declarat că ţara lor ar trebui să permită venirea mai multor imigranţi.


Citește și : Premierul Theresa May va pleca la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze backstop-ul pentru Irlanda de Nord(oficial britanic)

În Europa, majoritatea respondenţilor din Grecia (82%), Ungaria (72%), Italia (71%) şi Germania (58%) au declarat că ţările lor ar trebui să reducă imigraţia sau chiar să nu o mai permită deloc.

Toate cele patru au fost ţări importante de tranzit sau de destinaţie pentru migranţi în ultimii ani.

În pofida unei scăderi dramatice a numărului de sosiri în Europa după 2015-2016, migraţia rămâne o temă sensibilă din punct de vedere politic.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 89% dintre respondenţii din Grecia şi 88% din cei din Spania (cele mai ridicate procente din anchetă) s-au declarat îngrijoraţi de numărul celor care pleacă pentru a munci într-o altă ţară.

În Mexic, una din ţările cu cei mai mulţi cetăţeni care trăiesc în afara graniţelor, 79% dintre intervievaţi s-au arătat îngrijoraţi de emigraţie.

Singurele două state cu un declin semnificativ al celor îngrijoraţi de emigraţie sunt Germania (de la 64% în 2002 la 33% în 2018) şi Canada (de la 55% în 2002 la 37% în 2018).

Citește și : Brexit: Theresa May confirmă amânarea votului parlamentar

Rezultatele sondajului, realizat în primăvara acestui an, au fost publicat în aceeaşi zi în care statele lumii s-au reunit la Marrakech, în Maroc, pentru a adopta pactul global cu privire la migraţii. De la reuniune au absentat o serie de ţări, printre care SUA, Ungaria, Australia şi Israel.

Potrivit statisticilor ONU, în 2017 numărul migranţilor a fost de 258 milioane la nivel global.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.