X

Majoritatea covârşitoare a britanicilor sunt nemulţumiţi de negocierile Brexit

Peste trei sferturi dintre britanici cred că Guvernul de la Londra are o abordare eronată în negocierile pe tema Brexit, 74% sunt nemulţumiţi de activitatea premierului Theresa May, iar 50% dintre cetăţeni vor un nou referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE, arată un sondaj de opinie.

Potrivit sondajului, efectuat de Institutul Sky Data la cererea postului Sky News, 78% dintre cetăţenii britanici consideră că Guvernul Theresa May nu negociază în mod corespunzător cu Uniunea Europeană, relatează mediafax.

Citeşte şi: Un tren întreg a fost evacuat în Germania. Călătorii au găsit o substanţă necunoscută

În plus, 74% dintre cetăţenii britanici sunt nemulţumiţi de activitatea premierului Theresa May, ponderea celor mulţumiţi fiind de 24%.

Două-treimi dintre alegătorii britanici (65%) cred că Gvernul de la Londra va obţine un acord nesatisfăcător cu Bruxellesul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Peste 40% dintre britanici (42%) se tem că ieşirea ţării din UE va efecte negative asupra lor.

Conform sondajului, 50% dintre cetăţenii britiaci susţin organizarea unui nou referendum prin care să fie întrebaţi dacă doresc rămânerea în UE sau dacă acceptă acordul negociat de Guvern pe tema Brexit.

Vezi şi: Tragedie aviatică în China. Un elicopter s-a prăbuşit la periferia Beijingului – VIDEO

Tags: brexitlondramarea britanieTheresa Mayuniunea europeana
Categorii: Diaspora