Majoritatea elevilor din Slovacia se vor întoarce la şcoală luni

Publicat:

Majoritatea elevilor din Slovacia se întorc la şcoală luni, atunci când instituţiile de învăţământ din această ţară se redeschid, după perioada de izolare impusă pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, informează DPA, scrie agerpres.

Ministrul Educaţiei, Branislav Grohling, a declarat că între 70 şi 80% dintre elevi vor reveni luni în şcolile primare, a relatat duminică agenţia slovacă de presă TASR.


Citește și : Zeci de protestatari, reţinuţi de poliţie după violenţele din oraşul american Seattle

De asemenea, între 50 şi 60% dintre elevii de grădiniţă se vor întoarce de luni la cursuri, a precizat ministrul pentru postul public de radio RTVS.

Potrivit acestuia, este probabil să se înregistreze diferenţe între regiuni în ceea ce priveşte procentul elevilor care se vor întoarce luni la şcoală.

Slovacia a înregistrat până în prezent 1.521 de cazuri de COVID-19, dintre care 28 soldate cu decese.

Citește și : 25 de orașe din 16 state americane au impus starea de asediu

Sâmbătă nu a fost raportat niciun caz nou, iar în ultimele două săptămâni numărul zilnic de infectări noi a fost mai mic de 10.

Ultimul deces provocat de noul coronavirus în Slovacia a fost înregistrat pe 15 mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.