X

Majoritatea europenilor sunt nostalgici: Trecutul era mai bun decât prezentul (sondaj)

Două treimi dintre cetăţenii celor mai mari cinci state ale Uniunii Europene privesc trecutul cu sentimente mai pozitive decât prezentul şi sunt sceptici în privinţa imigraţiei şi a apartenenţei la UE, relevă un sondaj realizat de Fundaţia Bertelsmann, dat publicităţii luni şi preluat de dpa, potrivit agerpres.

Acesta a fost realizat în luna iunie, în cele mai mari cinci state ale Uniunii Europene – Germania, Franţa, Spania, Italia şi Polonia -, pe un eşantion reprezentativ de 10.885 de persoane.

Citeşte şi: Trump scuteşte Coreea de Sud de la embargoul impus petrolului iranian

Sondajul a dezvăluit că 67% dintre cei intervievaţi sunt nostalgici ai trecutului, în cazul Germaniei acest procent fiind de 61%.

Un total de 78% dintre cei care privesc cu nostalgie în trecut consideră că imigranţii nu vor să se integreze în societate. Această opinie este împărtăşită şi de 63% dintre respondenţii care nu sunt nostalgici ai trecutului.

Citeşte şi: China promite deschiderea pieţei şi tarife reduse

Nostalgia este un semn al incertitudinii crescute din societate, a explicat Isabell Hoffmann, coautoare a studiului realizat de Fundaţia Bertelsmann.

Citeşte şi: Iranul SFIDEAZĂ America: ‘Vom continua să vindem petrol!’

Tags: frantagermaniaitaliaPoloniaprezentsondajspaniatrecutUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora