Majoritatea germanilor cred că democraţia din ţara lor este în pericol (sondaj)

Publicat:

Mai mult de jumătate dintre germani sunt de părere că democraţia din ţara lor este sub ameninţare, iar cea mai mare îngrijorare este provocată de ascensiunea extremismului de dreapta, relevă un sondaj YouGov, citat de DPA, potrivit agerpres.

Conform rezultatelor sondajului făcut public joi, 53% dintre respondenţi au fost de acord cu afirmaţia că democraţia este în pericol.


Citește și : Veste bună pentru Chişinău: Rusia ÎŞI RETRAGE arsenalul sovietic din Transnistria

Din acest grup, susţinătorii partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) sunt cei mai temători în legătură cu viitorul democraţiei, cu un procent de 79%.

Partidul, care a înregistrat un avans semnificativ în politica germană în ultimii ani şi este în prezent cea mai mare formaţiune de opoziţie din parlamentul naţional (Bundestag), se plânge deseori de tratament nedrept din partea media şi a altor politicieni.

În lista ameninţărilor percepute la adresa democraţiei, pe prima poziţie se află extremiştii de dreapta (47%), urmaţi, la egalitate, de populiştii de dreapta şi de migranţi (fiecare cu 27%).

Citeşte şi: Preşedintele Adunării Generale din Franţa, INCULPAT într-un caz de corupţie

Extremismul de stânga şi SUA sunt de asemenea motive de îngrijorare, 22% dintre participanţii la sondaj considerând aceşti factori ca fiind ameninţări.

În cadrul sondajului realizat de YouGov Germania au fost intervievate 2.020 de persoane, în perioada 22 august – 1 septembrie. Sondajul a fost făcut cu ocazia Zilei Internaţionale a Democraţiei, care este marcată la 15 septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.