Majoritatea germanilor îl vrea pe Markus Söder în locul lui Merkel

Publicat:

O majoritate a cetăţenilor germani susţine intenţia şefului executivului landului Bavaria, Markus Söder, de a conduce blocul conservator la alegerile federale din septembrie, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Atât Armin Laschet, din Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel, cât şi Markus Söder, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU, aliatul bavarez al CDU) şi-au exprimat dorinţa de a candida la funcţia de cancelar federal în perspectiva alegerilor parlamentare din 26 septembrie.


Citeşte şi: Cu milioane de oameni vaccinaţi zi de zi, apar şi efectele secundare rare – Black News

Un sondaj realizat de institutul Civey, pentru cotidianul Augsburger Allgemeine, arată că 58% dintre germani afirmă că sunt de părere că politicianul bavarez este îndreptăţit să-şi exprime dorinţa de deveni candidatul CDU-CSU la postul de şef al guvernului federal.

În opinia a trei din zece germani, Söder nu ar trebui să aspire la postul de cancelar, în timp ce 12% dintre germani sunt indecişi cu privire la acest subiect.

O proporţie de 86% dintre simpatizanţii CDU-CSU consideră că demersul lui Markus Söder este cel corect.

Citeşte: Parlamentul European îi cheamă la ordine pe Ursula von der Leyen Charles Michel – Black News

Aproximativ 50% dintre susţinătorii Verzilor, 47% dintre cei ai social-democraţilor şi 45% dintre simpatizanţii Democraţilor Liberi (FDP) consideră intenţia liderului CSU de a deveni cancelar drept un fapt pozitiv.

Ancheta sociologică a fost realizată în 12 şi 13 aprilie pe un eşantion de 5.020 de germani, iar marja de eroare a fost de 2,5%. Întrebarea adresată participanţilor a fost ‘Cum apreciaţi faptul că premierul bavarez Markus Söder s-a declarat pregătit să intre în cursa pentru a fi candidat al Uniunii la funcţia de cancelar în alegerile federale?’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.