Majoritatea membrilor echipajelor de cabină australieni se plâng de hărţuire sexuală

Publicat:

Aproximativ 65% din membrii echipajelor de cabină australiene au fost victime ale hărţuirii sexuale, iar unul din cinci au trecut prin această experienţă de până la zece ori, potrivit unui raport publicat luni de Sindicatul lucrătorilor din transport (TWU), informează Xinhua, potrivit agerpres.

Incidentele includ agresiuni sexuale grave, angajaţi trântiţi la pământ şi asaltaţi, pasageri făcând gesturi obscene în faţa echipajului, angajaţi pipăiţi, comentarii cu puternice conotaţii sexuale şi degradante vizând membri ai echipajului din cauza orientării lor sexuale.


Citeşte şi: Fosta şefă a statului brazilian nu a prins nici măcar un scaun de senator

Rezultatele arată că incidente au avut loc la toate marile companii şi multe au implicat piloţi şi alţi angajaţi cu funcţii.

Gândindu-se să nu agraveze situaţia, doar 31% dintre cei expuşi hărţuirii sexuale au raportat acest lucru, iar cei care au făcut-o nu au fost mulţumiţi de modul în care a fost tratată reclamaţia lor.

“Aceste rezultate sunt triste şi şocante”, a declarat secretarul naţional TWU, Michael Kaine. “Ele arată că companiile aeriene nu iau problema în mod serios şi nu îi sprijină pe angajaţi când se confruntă cu atacuri zilnice asupra lor”, a adăugat el.

Citeşte şi: Bashar al-Assad promite că provincia Idlib va reveni sub controlul Damascului: ‘Acordul este temporar’

TWU intenţionează acum să lucreze cu respondenţi voluntari la sondaj, pentru a găsi soluţii la această problemă.

“Am primit o mulţime de reacţii pozitive de la cei pe care i-am contactat şi au participat la sondaj”, a spus Kaine.

“Mulţi oameni doresc să vadă această problemă expusă şi tratată – nu este suficient pentru companiile aeriene să spună doar că au politici în vigoare pentru a face faţă hărţuirii sexuale”, a adăugat el. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters)

Casa Albă, avertizată timpuriu cu privire la riscul de crime de război israeliene în Gaza (Reuters) În octombrie anul trecut, când Israelul a lansat raiduri...

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern”

Igor Grosu: „Planul nostru este să construim în continuare un sistem de sănătate modern” Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe medici, asistenți medicali, conducători...

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1

Proprietarul Louis Vuitton încheie un contract de sponsorizare pe 10 ani cu Formula 1 Gigantul francez de lux LVMH a încheiat un contract de sponsorizare...

Târguri cu produse autohtone în toate sectoarele capitalei

Târguri cu produse autohtone în toate sectoarele capitalei În acest week-end, chişinăuienii și vizitatorii capitalei sunt invitaţi la iarmaroace şi la târguri cu mărfuri şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.