X

Majoritatea moldovenilor au fost evacuați din Fâșia Gaza

Majoritatea moldovenilor au fost evacuați din Fâșia Gaza

Majoritatea cetățenilor moldoveni care și-au dorit să părăsească Fâșia Gaza au revenit în patria lor. Declarația a fost făcută de secretarul de presă al MAEIE, Igor Zaharov.

Potrivit purtătorului de cuvânt, săptămâna trecută 35 de moldoveni care se aflau în Fâșia Gaza au ajuns în Republica Moldova prin București, transmite infotag.md. 

Citeşte şi: Delegația Republicii Moldova cere încetarea blocării activității observatorilor militari în Zona de Securitate – Stiripesurse.md

În weekend-ul trecut, la Chișinău a sosit un avion ucrainean cu 155 de cetățeni la bord. Printre aceștia, 145 cetățeni ai Ucrainei, nouă cetăţeni ai Republicii Moldova şi un palestinian. Cetăţenii Ucrainei urmează să plece acasă cu trenul Chişinău-Kiev sau cu transport auto.

Majoritatea moldovenilor au fost evacuați din Fâșia Gaza

Potrivit lui Zaharov, în Fâşia Gaza rămâne o familie de cetăţeni moldoveni care a cerut ajutor pentru plecare. Ei speră, ca şi alţi refugiaţi, să părăsească Fâşia Gaza către Egipt prin punctul de trecerea Rafah.

De menționat că vicepremierul Nicu Popescu i-a mulţumit Ucrainei pentru asistenţa acordată la evacuarea a nouă cetăţeni moldoveni din Fâşia Gaza.

„Mulţumesc mult Ucrainei şi prietenului meu Dmitri Kuleba pentru că ne-au ajutat să ne readucem acasă cetăţenii de la Cairo”, a scris ministrul pe reţeaua X, menţionând că acesta este „un nou succes diplomatic comun”. 

Tags: fasia gazaIgor ZaharovMinisterul Afacerilor Externe şi Integrării Europe din Republica Moldova (MAEIE)Nicu Popescu
Categorii: Știrile zilei