Majoritatea polonezilor vor ca Germania să plătească despăgubiri de război

Publicat:

Mai mult de jumătate dintre polonezi (54%) consideră că ţara lor trebuie să solicite despăgubiri Germaniei pentru pagubele suferite de Polonia în Al Doilea Război Mondial, iar 36% dintre polonezi se opun acestei idei, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul CBOS, notează joi thenews.pl, potrivit agerpres.

În acelaşi timp, ancheta sociologică arată că 45% dintre polonezi sunt de părere că ţara lor ar putea avea mai mult de pierdut decât de câştigat dacă ar încerca să obţină despăgubiri, în timp ce 31% susţin contrariul.


Citeşte şi: Guvernul polonez şi-a reluat demersurile pentru adoptarea legilor privind reforma sistemului judiciar

Sondajul mai indică faptul că trei sferturi dintre polonezi nu cred că eforturile pentru a obţine despăgubiri ar avea succes. În plus, 71% din electoratul polonez estimează că relaţiile cu Germania ar avea de suferit dacă Varşovia ar face un astfel de demers.

În luna septembrie, premierul Beata Szydło a declarat că Polonia merită să primească despăgubiri din partea Germaniei, dar a precizat că executivul de la Varşovia nu a luat o decizie finală în această privinţă.

În aceeaşi lună, liderul Partidului Lege şi Justiţie (aflat la guvernare la Varşovia), Jarosław Kaczyński, a acuzat Berlinul că încearcă să ‘se sustrage’ de la plata unor despăgubiri către Polonia. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.