Mali cere mai mulţi bani pentru combaterea terorismului

Publicat:

Mali a solicitat mai multe fonduri pentru combaterea terorismului în regiunea Sahel, înaintea summitului Franţa-Sahel care începe luni în capitala ciadiană, N’Djamena, informează dpa, potrivit agerpres.

”Forţa comună întâmpină dificultăţi de finanţare. Este important ca angajamentele (de finanţare) care au fost anunţate de către partenerii noştri să fie îndeplinite”, a declarat viceministrul de externe malian Boubacar Gouro Diall.


Citește și: Din ce în ce mai puțini americani se infectează cu coronavirus

Statele membre ale Alianţei Sahel G5 – Mali, Niger, Ciad, Burkina Faso şi Mauritania – vor dezbate, luni şi marţi la N’Djamena, modalităţile de continuare a luptei împotriva terorismului în regiune. Preşedintele francez Emmanuel Macron şi ministrul de externe german Heiko Maas, reprezentând doi parteneri esenţiali ai Sahel G5, urmează să se alăture prin videoconferinţă participanţilor la acest summit.

Parisul ar dori ca aliaţii săi să preia rolul militar şi politic pentru a permite reducerea efortului francez în criza regională de securitate care durează deja de opt ani.

Operaţiunile antiteroriste desfăşurate de ţările Sahel G5 sunt susţinute de forţele militare speciale franceze Barkhane şi de Bundeswehr (forţele armate germane).

Citește și: SUA condamnă uciderea turcilor de militanții PKK

În regiunea Sahel sunt active numeroase grupări teroriste, dintre care unele au jurat credinţă organizaţiei jihadiste Stat Islamic sau reţelei internaţionale Al-Qaida, în timp ce altele reunesc rebeli locali sau militanţi separatişti.

Combaterea terorismului s-a dovedit a fi extrem de dificilă în Sahel, guvernele din regiune făcând eforturi pentru a putea ţine sub control o suprafaţă deşertică de mari dimensiuni. În plus, sărăcia, şomajul ridicat şi creşterea demografică rapidă le oferă grupărilor teroriste condiţii prielnice pentru recrutarea de noi membri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei Un trib care nu a avut contacte...

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.