Malta a salvat 100 de migranți de la o moarte sigură

Publicat:

Forţele armate malteze au anunţat miercuri că au recuperat două corpuri şi 100 de supravieţuitori de pe o ambarcaţiune cu migranţi aflată în dificultate, în timp ce continuă o dispută în legătură cu soarta a 177 de migranţi salvaţi săptămâna trecută de paza de coastă italiană, relatează dpa, potrivit agerpres.

O barcă aflată la 68 de mile marine (126 kilometri) sud de Malta “lua apă şi era în pericol iminent de scufundare. 100 de persoane erau bord. Ambarcaţiunea transporta de asemenea 2 corpuri neînsufleţite. Persoanele aflate la bord au fost salvate”, au declarat forţele armate malteze.


Citește și: Cutremur neobișnuit de puternic în Venezuela – VIDEO

Între timp, nava pazei de coastă italiene Diciotti a rămas în portul sicilian Catania, fără permisiunea de a debarca cele 177 de persoane salvate în urmă cu şase zile în apele malteze.

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, liderul partidului eurosceptic de extremă-dreaptă Liga, a declarat că nu va lăsa pe nimeni să debarce de pe Diciotti până nu se va ajunge la o înţelegere cu alte ţări din Uniunea Europeană care să-i preia pe migranţi.

Operaţiuni similare de redistribuire au avut loc în ultimele săptămâni, dar marţi Salvini a acuzat mai multe ţări ale UE care au promis să-i preia pe unii dintre migranţii debarcaţi în Sicilia luna trecută că nu îşi respectă promisiunile.

Citește și: Șeful campaniei lui Trump, VINOVAT de fraudă bancară și fiscală

Malta a fost printre ţările acuzate, dar guvernul său a declarat miercuri că “autorităţile italiene nu au oferit nicio procedură concretă pentru ca Malta să o urmeze” şi să îşi îndeplinească angajamentele.

În schimb, guvernul maltez a notat că Italia încă nu a luat cota de migranţi aflaţi la bordul unei ambarcaţiuni ce a acostat în Malta pe 27 iunie, “în pofida eforturilor depuse de autorităţile malteze pentru a finaliza acest proces cu autorităţile italiene”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.