Malta: Acuzaţii de maltratare a unor migranţi folosiţi ca figuranţi în timpul turnării unui film italian

Publicat:

Migranţi folosiţi ca figuranţi într-un film italian au fost supuşi unor rele tratamente pentru a face scenele mai realiste, scrie joi principalul cotidian maltez, The Times of Malta, acuzaţii contrazise de producătorii filmului, informează AFP, potrivit agerpres.

Circa 70 de migranţi africani care anterior au debarcat în Malta, printre care şi patru copii, au fost aleşi să fie figuranţi în filmul ‘Tolo Tolo’, realizat de comediantul italian Checco Zalone.


Citește și : Vladimir Putin va efectua o vizită oficială în Finlanda

Conform unor membri din echipa ce a participat la turnarea filmului, 60 de migranţi, dintre care mulţi nu ştiau să înoate, au fost lăsaţi timp de şase ore pe o ambarcaţiune pe mare sub soarele dogoritor, fără să li se acorde pauze de mers la toaletă, pentru repaus sau hidratare. La un moment dat, o femeie gravidă a intrat în panică şi a cerut să fie adusă la mal. Potrivit The Times of Malta, cel puţin patru membri ai echipei de turnare a filmului au demisionat după acest incident.

Conform aceloraşi mărturii, atmosfera în locurile de turnare a filmului era foarte tensionată şi marcată de rele tratamente la adresa figuranţilor, despre care un responsabil din echipa de producţie spunea că sunt ”idioţi” şi ”jegoşi”. Unii copii ar fi izbucnit în lacrimi după ce li s-au scos dopurile din urechi în timpul scenelor cu împuşcături.

În replică, societatea de producţie cinematografică malteză Halo Pictures, care coordonează turnarea acelui film în Malta, a dezminţit aceste acuzaţii, asigurând că în timpul activităţilor de realizare a filmului s-a respectat legislaţia locală şi au fost efectuate integral controalele sanitare şi de securitate.

Citește și : Patru persoane, înjunghiate mortal în California. Presupusul autor a fost arestat preventiv

La rândul lor, producătorii italieni au susţinut că aceste acuzaţii sunt rezultatul unei înscenări puse la cale de o persoană care a fost exclusă din realizarea filmului.

O anchetă pe acest subiect a fost lansată de centrul cinematografic maltez Malta Film Commission.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.