Malta INTERZICE toate zborurile de pasageri către insulă

Publicat:

Malta va interzice toate zborurile de pasageri către insulă şi va permite doar zborurile cargo şi umanitare în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, informează Reuters, potrivit agerpres.

Ţara insulară a raportat până în prezent 38 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 32 au contractat virusul peste hotare.


Citește și: Polonezii dau dovadă de solidaritate în fața pandemiei de coronavirus

”Sâmbătă va fi o zi neagră pentru sectorul aviaţiei locale şi pentru toţi actorii care au lucrat neobosit pentru a asigura creşterea şi succesul lui în ultimii an. Acum, mai mult ca oricând, este esenţial pentru noi să lucrăm împreună cu guvernul şi cu toţi actorii din domeniu pentru ca aviaţia locală să depăşească această perioadă plină de provocări”, a declarat directorul general al aeroportului internaţional din La Valletta, Alan Borg.

Epidemia COVID-19 şi restricţiile internaţionale asupra călătoriilor au afectat grav economia malteză. Turismul contribuie cu un sfert la PIB-ul Maltei, iar serviciile sale financiare şi sectorul jocurilor de noroc se bazează masiv pe lucrătorii străini.

Citește și: Republica Moldova anunță primul deces provocat de COVID-19

Ministrul maltez al economiei Silvio Schembri a provocat furie pe reţelele de socializare marţi după ce a declarat în parlament că muncitorii străini care şi-au pierdut locurile de muncă ar trebui să revină în ţările de origine. ”Filantropia începe acasă. Atenţia noastră este la muncitorii din Malta şi Gozo. În momentul în care muncitorii străini îşi pierd locul de muncă, ei trebuie să se întoarcă în ţara lor”, a spus ministrul. Gozo este o mică insulă din arhipelagul maltez. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.