Malta se pregăteşte să autorizeze întreruperea unei sarcini care pune în pericol sănătatea femeii

Publicat:

Malta va introduce amendamente legislative care îi vor autoriza pe medici să întrerupă o sarcină atunci când aceasta prezintă un risc serios pentru sănătatea mamei, mica ţară insulară urmând să pună capăt astfel interdicţiei totale a avorturilor, transmite dpa, potrivit agerpres.

Ministrul sănătăţii, Chris Fearne, a declarat că amendamentele legislative vor fi înaintate în parlament săptămâna viitoare.


Citeşte şi: Zelenski cere acces la ‘toate datele’ deţinute de occidentali – Black News

Deşi, în practică, medicii pot deja să întrerupă o sarcină atunci când viaţa mamei este în pericol, aceasta îi pune, din punct de vedere tehnic, în afara legii şi îi face pasibili de o pedeapsă de până la 4 ani de închisoare.

Femeile care aleg să recurgă la întrerupere de sarcină riscă, la rândul lor, închisoarea.

Modificările legislative vor pune capăt acestei anomalii juridice şi vor înlătura orice ameninţare cu închisoarea pentru medici şi mame.

Noua lege le va permite medicilor să întrerupă o sarcină atunci când ea prezintă un ‘risc serios’ pentru sănătatea mamei, ministrul sănătăţii precizând că autorităţile medicale vor emite în timp util instrucţiuni cu privire la ce constituie un astfel de risc.

Citeşte şi: Doi condamnaţi la moarte, executaţi miercuri în SUA – Black News

Deputaţii au fost impulsionaţi să acţioneze după ce interdicţia totală a avortului a adus ţara în atenţia internaţională în această vară, când o cetăţeană americană a cărei sarcină devenise neviabilă în timp ce se afla în Malta a fost nevoită să zboare în Spania pentru a avorta.

În timp ce presa internaţională a relatat despre situaţia din Malta, un grup de 135 de medici din această ţară au semnat o petiţie prin care cereau revizuirea legislaţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 50 de cazuri de rujeolă la Sângerei , începând cu data de 5 mai

Peste 50 de cazuri de rujeolă la Sângerei , începând cu data de 5 mai Începând cu data de 5 mai și până în prezent,...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

50 de cazuri de rujeolă într-un singur focar

50 de cazuri de rujeolă într-un singur focar Începând cu data de 5 mai și până în prezent, în comuna Sîngereii Noi din raionul Sîngerei...

USMF lansează un nou program de master, pentru anul universitar 2024-2025

USMF lansează un nou program de master, pentru anul universitar 2024-2025 Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” lansează un nou program de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.