Mama copilului ucis la Boldurești vrea s-l vadă pe primarul localității după gratii

Publicat:

Mama copilului ucis la Boldurești vrea să-l vadă pe primarul localității după gratii

Mama băiatului de 14 ani din Boldurești, care, în februarie curent, a fost ucis după ce a fost tamponat cu mașina de către primarul satului, s-a înfățișat în fața instanței și a cerut dreptate.

Citește și: Vlah cere instituirea unei misiuni internaționale de monitorizare a perioadei preelectorale


„Merită cea mai aspră pedeapsă posibilă. Nici astăzi nu s-a uitat în partea mea. M-am uitat la el, la omul care mi-a băgat copilul în pământ. Aștept să fie o justiție corect, el va merge pe pământ, dar copilul meu putrezește”, a declarat mama adolescentului tamponat mortal la Boldurești, potrivit realitatea.md.

Potrivit sursei citate, la prima ședință de judecată în acest dosar, a venit și Nicanor Chiochină, care, nu a făcut nicio declarație. Ședința a fost amânată la solicitarea avocatului primarului, care a solicitat timp pentru a face cunoștință cu materialele.

Precizăm că, la începutul lunii iunie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a primarului satului Boldurești, Nisporeni, Nicanor Ciochină, învinuit că a lovit mortal cu mașina un adolescent, în februarie 2024.

Pe banca acuzaților a fost trimis și prietenul, care l-ar fi ajutat să șteargă urmele accidentului, care s-a soldat cu moartea copilului.

Mama copilului ucis la Boldurești vrea să-l vadă pe primarul localității după gratii

Accidentul a avut loc pe segmentul unei curbe, cu aproximativ jumătate de kilometru până la indicatorul de intrare în satul Boldurești. În acea seară, șoferul învinuit nu și-a adaptat viteza la condițiile rutiere, inclusiv a circulat pe contrasens, cu ieșire pe  acostamentul părții stângi a drumului, unde l-a lovit din spate pe adolescentul cu vârsta de 14 ani, care se deplasa regulamentar.

Potrivit procurorilor, după ce l-ar fi lovit pe adolescent, șoferul cu vârsta sub 50 de ani și-ar fi continuat drumul, fără să-i acorde ajutor, contrar legii. Mai mult decât atât, ar fi apelat la un prieten, din raionul Nisporeni, pentru ca să-l ajute să ascundă urmele infracțiunii. Mai exact, acesta ar fi închiriat o mașină de același model și culoare, căreia i-a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare a celei implicate în accident. Astfel, ar fi creat falsa impresie că automobilul nu ar avea defecțiuni caracteristice accidentului și, deci, că inculpatul nu ar fi comis acest accident.

Astfel, l-ar fi favorizat, ceea ce potrivit Codului penal se pedepsește cu amendă de până la 42.500 lei sau cu închisoare pentru un termen de până la 3 ani, urmând ca instanța de judecată să decidă.

Mama copilului ucis la Boldurești vrea să-l vadă pe primarul localității după gratii

În ceea ce-l privește pe șoferul care l-a lovit mortal pe adolescent, pentru fapta comisă, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea de 3 la 7 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Cumulativ, pentru părăsirea locului acelui accident, inculpatul riscă amendă de până la 42.500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. La solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta continuă să fie plasat în penitenciar, în stare de arest preventiv.

Precizăm că teribilul accident s-a produs pe 19 februarie. Atunci un minor din Boldurești a fost tamponat mortal, iar șoferul a fugit de la fața locului, lăsând copilul să zacă într-o baltă de sânge.

A doua zi, oamenii legii au anunțat despre reținerea șoferului ucigaș – primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, precum și a unui suspect care l-ar fi ajutat să șteargă urmele – un medic stomatolog.

Mama copilului ucis la Boldurești vrea să-l vadă pe primarul localității după gratii

Rudele băiatului, Mihăiță, care a fost ucis în timp ce se întorcea de la alergat, spuneau atunci că primarul „se întorcea de la o zi de naștere” și că „era cinstit”.

Iar salvarea a sosit la fața locului abia peste o oră și jumătate de la solicitare și a constatat decesul copilului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Criză’ în NATO: Europa nu poate face față Rusiei în caz de război

'Criză' în NATO: Europa nu poate face față Rusiei în caz de război Țările membre NATO din Europa se confruntă cu un deficit de personal...

Euro 2024: România s-a calificat în optimile de finală

Euro 2024: România s-a calificat în optimile de finală În fața a peste 25.000 de suporteri români, prezenți la Frankfurt, echipa națională de fotbal...

România nu îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro

România nu îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro România nu îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro. Este verdictul dat de Comisia Europeană. Concluzia Comisiei Europene vine...

Legea pentru obținerea cetățeniei române a fost modificată în Parlamentul de la București. Proiectul merge la promulgare

Legea pentru obținerea cetățeniei române a fost modificată în Parlamentul de la București. Proiectul merge la promulgare Camera Deputaților din România a adoptat, decizional, un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.