Mama lui Alexei Navalnîi a fost la mormântul fiului ei a doua zi după funeralii

Publicat:

Mama lui Alexei Navalnîi a fost la mormântul fiului ei a doua zi după funeralii

Mama liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi a vizitat mormântul acestuia, la o zi după ce mii de ruși au riscat să fie arestați pentru a-i aduce un omagiu luptătorului anticorupție la înmormântarea acestuia.

Navalnîi, care a fost cel mai înverșunat critic al lui Vladimir Putin timp de peste un deceniu, a murit luna trecută într-o colonie penitenciară în care își ispășea o pedeapsă de 19 ani pentru acuzații de “extremism“, considerate în mare parte drept o răzbunare pentru opoziția sa față de Kremlin, scrie theguardian.com, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: SIS trimite o nouă tranșă de dosare la Arhive

Mama sa, Ludmila Navalnaia, i-a vizitat mormântul, care era acoperit de flori și coroane, la cimitirul Borisovo din sudul Moscovei, sâmbătă dimineața devreme. Ea a fost însoțită de Alla Abrosimova, mama văduvei lui Navalnîi, Iulia Navalnaia.

Iulia Navalnaia, cei doi copii ai cuplului și fratele lui Navalnâi locuiesc toți în străinătate și nu au putut participa la înmormântare din cauza riscului de a fi arestați pentru propria lor opoziție față de președintele rus.

Navalnaia s-a angajat să continue munca soțului ei și a declarat că Putin l-a “ucis”.

A doua zi după înmormântarea lui Navalnîi, un număr mic de persoane în doliu au depus flori la mormântul acestuia. A existat o prezență continuă a poliției la cimitir, aproape de malurile râului Moscova.

Mii de adepți ai lui Navalnâi au stat vineri la coadă timp de ore întregi pentru a-i aduce un omagiu celui de 47 de ani. În timp ce se îndreptau de la o biserică din apropiere spre cimitir, unii au scandat “Nu războiului!” și alte sloganuri pro-Navalnîi inclusiv numindu-l pe Putin “criminal” și cerând eliberarea prizonierilor politici.

Grupul de monitorizare a drepturilor OVD-Info a declarat că poliția rusă a arestat vineri cel puțin 128 de persoane care au participat la omagieri aduse lui Navalnîi în 19 orașe.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

Scene cu mii de oameni mărșăluind în sprijinul lui Navalnîi, cerând încetarea ofensivei Rusiei în Ucraina și criticând Kremlinul, nu au mai fost văzute în Rusia din primele zile după ce Moscova a ordonat ca sute de mii de soldați să invadeze Ucraina în februarie 2022.

Kremlinul a luat măsuri dure împotriva disidenței și a folosit legi stricte de cenzură militară pentru a urmări în justiție sute de persoane care s-au pronunțat împotriva campaniei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: ‘Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova’

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, mesaj antiromânesc la Moscova: 'Mitropolia Basarabiei este un factor destabilizator în R.Moldova' Mai mulți deputaţi şi reprezentanţi din regiunea transnistreană...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.