MAN lansează Platforma pentru Chișinău: Să dăm dovadă de maturitate politică, oamenii așteaptă acțiuni

Publicat:

Partidul Mișcarea Alternativa Națională, condus de primarul Capitalei, Ion Ceban, invită partidele care au intrat în CMC la consultări, după al doilea tur de scrutin, pentru o consolidare a forțelor în fața obiectivelor stabilite pentru dezvoltarea municipiului Chișinău.

Astăzi, 13 noiembrie, MAN a anunțat lansarea Platformei pentru Chișinău, în care să se regăsească proiectele tuturor formațiunilor care au acces în CMC.


Citeşte şi: Delegația Republicii Moldova cere încetarea blocării activității observatorilor militari în Zona de Securitate – Stiripesurse.md

Potrivit lui Ion Ceban, în urma unei analize preliminare, MAN este gata să susțină minimum 60% din programul PAS și PSRM.

De asemenea, Ceban invită reprezentanții formațiunilor la un prim dialog în data de 22 noiembrie, iar până atunci Partidul MAN este deschis pentru orice propunere și comunicare.

„Nu suntem noi în drept să divizăm societatea, atâta timp cât locuitorii ne-au votat. Vă invităm la masa de dialog, să dăm dovadă de maturitate politică, oamenii așteaptă acțiuni. Să ne unim în aceste obiective de realizare nemijlocită a programelor. Platforma pentru Chișinău este platforma pentru locuitori pe care o vedem noi și propunem discuții în interesul oamenilor. Orice sugestie și propunere o așteptăm în format electronic până pe 21 noiembrie, iar pe data de 22 noiembrie să începem discuțiile. Ne propunem un schimb de opinii cu fiecare fracțiune. Suntem orientați și gata să muncim pentru Chișinău, asta au votat oamenii”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, MAN a precizat că, în urma unei analize, este gata să susțină și să realizeze proiectele propuse în campania electorală și de către celelalte partide.

„Partidului MAN, căruia i-au fost încredințate 33,25 procente din intențiile de vot pentru Consiliul Municipal și urmează să dețină 20 de consilieri municipali, propune tuturor partidelor care au acces în CMC să lucrăm pentru municipiul Chișinău, pentru locuitorii Capitalei și pentru locuitorii suburbiilor. Am analizat toate programele electorale. Respectiv, din programul electoral al fracțiunii PAS care au fost votați și în CMC se vor regăsi 20 de consilieri PAS, respectiv suntem gata să implementăm minimum 60% din programul PAS. Spre exemplu: curți reabilitate, drumuri reconstruite, blocuri termoizolate, transport nou-achiziționat, pod peste râul Bâc, locuri nou-create în grădinițe și creșe, locuri de muncă în parcuri industriale municipale”, a mai adăugat Ion Ceban.

De menționat că Ceban a anunțat că MAN vrea să încurajeze și acele proiecte care nu țin nemijlocit doar de competența Primăriei Chișinău.

Citeşte şi: Parohul Bisericii Sf. Dumitru aderă la Mitropolia Basarabiei

„Suntem gata să colaborăm cu instituțiile statului pentru a realiza proiectele precum Filarmonica, Arena Chișinău, Circul, dar și alte proiecte și drumuri care nu sunt în subordinea Primăriei Chișinău. Că până la urmă oamenii au ales și au votat pentru echipe care să lucreze în binele orașului, al suburbiilor și al locuitorilor. Înainte avem ani de muncă și propun să ne unim cu toții pentru Chișinău și pentru proiectele pe care urmează să le realizăm. Oamenii ne-au ales să furnizăm rezultate și noi suntem gata să facem acest lucru”, a mai declarat Ion Ceban.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden rămâne în mod ‘categoric’ în cursa electorală pentru un nou mandat la Casa Albă, asigură şefa sa de campanie

Biden rămâne în mod 'categoric' în cursa electorală pentru un nou mandat la Casa Albă, asigură şefa sa de campanie Preşedintele american Joe Biden rămâne...

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Nina Maria Fite, însărcinat cu afaceri al SUA în Republica Moldova

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Nina Maria Fite, însărcinat cu afaceri al SUA în Republica Moldova Premierul Dorin Recean a avut o...

Arestări în Leeds după revolta violentă în care au fost implicați români. Premierul britanic cere măsuri dure: ‘Șocant și rușinos’

Arestări în Leeds după revolta violentă în care au fost implicați români. Premierul britanic cere măsuri dure: 'Șocant și rușinos' Mai multe arestări au fost...

În Irlanda, Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu omologul său, Michael D. Higgins, și cu Premierul Simon Harris

În Irlanda, Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu omologul său, Michael D. Higgins, și cu Premierul Simon Harris Aflată în vizită de lucru la Dublin,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.