‘Mâna dreaptă’ a lui Michelle Obama a demisionat după scandalul de hărţuire sexuală în care este implicat Andrew Cuomo

Publicat:

Directoarea mişcării Time’s Up, creată de mai multe celebrităţi pentru a le apăra pe femeile americane care s-au confruntat cu acte de hărţuire, a demisionat joi după ce a fost acuzată că a avut o atitudine binevoitoare faţă de fostul guvernator al statului New York, Andrew Cuomo, el însuşi nevoit să demisioneze după numeroase acuzaţii de hărţuire sexuală, informează AFP, potrivit agerpres.

“Să conduc Time’s Up a fost o experienţă plină de satisfacţii şi am realizat foarte multe lucruri împreună pentru a face mai bune condiţiile de muncă ale femeilor din întreaga ţară”, a scris Tina Tchen pe contul ei de Twitter într-un mesaj prin care şi-a anunţat demisia.


Citeşte şi: Biden îi ameninţă pe terorişti: ‘Vă vom vâna şi vă vom face să plătiţi!’ – Black News

Această avocată, care a fost şefa de cabinet a lui Michelle Obama în timpul petrecut de aceasta la Casa Albă, consideră că a venit momentul pentru a lăsa locul unei alte persoane la conducerea mişcării Time’s Up.

“A sosit timpul ca Time’s Up să evolueze şi să avanseze (…). Este clar că eu nu sunt conducătoarea care poate să realizeze acest obiectiv în prezent”, a continuat Tina Tchen, care recunoaşte că prezenţa ei în fruntea organizaţiei reprezintă “un factor de diviziune”.

Deşi nu a evocat explicit acest lucru, demisia ei este direct legată de recenta polemică apărută în Statele Unite care l-a determinat în această săptămână pe guvernatorul democrat al statului New York, Andrew Cuomo, să demisioneze în urma unor acuzaţii de hărţuire.

Mai multe companii mass-media americane au afirmat că Tina Tchen a blocat publicarea unei declaraţii a mişcării Time’s Up în sprijinul lui Lindsey Boylan, prima femeie care l-a acuzat în mod public pe Andrew Cuomo de hărţuire sexuală.

Fosta preşedintă a mişcării Time’s Up, Roberta Kaplan, a demisionat la rândul ei recent după apariţia în spaţiul public a unor informaţii potrivit cărora cabinetul ei de avocatură îl apără în instanţă pe un apropiat al lui Andrew Cuomo şi ar fi intervenit ea însăşi în acea speţă.

Foste membre ale mişcării Time’s Up şi victime ale unor abuzuri sexuale au făcut apoi mai multe declaraţii prin care au acuzat organizaţia că a eşuat în misiunea sa de apărare a femeilor.

Citeşte şi: Întoarcerea ‘Americii ţinută ostatică’ – Black News

Iniţiată printr-un manifest semnat de 300 de femei de la Hollywood pe 1 ianuarie 2018, după dezvăluirile făcute în scandalul Weinstein, mişcarea Time’s Up militează pentru “o schimbare a percepţiei şi a felului în care femeile sunt tratate în societate”.

La un an după înfiinţare, organizaţia a strâns peste 22 de milioane de dolari într-un fond care oferă sprijin juridic victimelor hărţuirilor şi de care au beneficiat deja câteva mii de femei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 8 iulie 2024

Horoscop 8 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti bune pentru unii nativi. Pentru Peşti este o perioadă perfectă pentru a intra în noi relaţii,...

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.