Mâna dreaptă a lui Putin avertizează: Vecinii Rusiei din Caucaz s-ar putea confrunta în curând cu ‘haosul’

Publicat:

Mâna dreaptă a lui Putin avertizează: Vecinii Rusiei din Caucaz s-ar putea confrunta în curând cu ‘haosul’

Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a acuzat Occidentul de incitare la conflicte la nivel național, adăugând că vecinii Rusiei din Caucaz s-ar putea confrunta în curând cu „haosul”, scrie newsweek.com.

Mâna dreaptă a lui Putin, Patrușev a lucrat împreună cu președintele rus în serviciul secret rus, KGB, din Sankt Petersburg. El este cunoscut pentru că susține politicile dure ale Kremlinului și a acordat mai multe interviuri ziarelor rusești în care a justificat decizia lui Putin de a lansa invazia la scară largă a Ucrainei. Patrușev a fost prezentat ca fiind cel mai probabil candidat la succesiunea președintelui rus, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Nebunie în Rusia: jurnaliști și protestari arestați pe străzi. Revoltă după moartea lui Navalnîi

Patrușev a făcut aceste remarci la 16 februarie la Bișkek, capitala Kârgâzstanului, în timpul unei reuniuni a secretarilor Consiliului de Securitate pe probleme afgane. El a acuzat Occidentul că incită la conflicte, de exemplu în Ucraina, și în Orientul Mijlociu, pentru a-și menține dominația globală, sugerând că Washingtonul beneficiază de pe urma acestui “haos”.

„Reuniunea noastră are loc pe fondul unei agravări fără precedent a situației internaționale. Motivul pentru aceasta este dorința Occidentului de a-și menține cu orice preț dominația în afacerile mondiale”, a declarat Patrușev, potrivit presei ruse de stat.

„În același timp, Washingtonul este încrezător că, în condițiile unui haos general, este mai convenabil să facă acest lucru. Pentru a-și atinge obiectivele, occidentalii sunt gata să facă orice”, a adăugat el.

Cel mai „izbitor” exemplu, a spus Patrușev, este conflictul actual din Ucraina, “prin mâinile căruia Occidentul global a vrut să aplice o înfrângere strategică Rusiei”.

Patrușev repeta linia Kremlinului de a acuza NATO că duce un război prin procură cu Rusia, furnizând Ucrainei ajutor militar pentru a asista în războiul care a început când Putin a lansat o invazie la scară largă a țării în februarie 2022. „Dar nu a funcționat”, a spus Patrușev.

Citește și : Lunga listă a victimelor lui Putin. Cine sunt oamenii despre care se crede că au fost asasinați la comanda liderului de la Kremlin

Occidentul încearcă, de asemenea, să agite situația din Caucazul de Sud, a declarat Patrușev, referindu-se la Nagorno-Karabah, o enclavă populată de armeni în interiorul granițelor Azerbaidjanului.

„Observăm, de asemenea, dorința occidentalilor de a agita situația din Caucazul de Sud, precum și de a interveni în soluționarea conflictului dintre Armenia și Azerbaidjan, ceea ce a dus la o agravare a situației din aceste regiuni”, a declarat Patrușev, oferindu-se să ofere dovezi pentru afirmațiile sale.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.