X

‘Mâna invizibilă’ care împinge spre o escaladare a conflictului din Ucraina aparţine SUA

Kremlinul a afirmat marţi că mâna “invizibilă”, după cum a spus China, din spatele conflictului ucrainean, aparţine de fapt SUA, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Mâna aceea nu este invizibilă, este vizibilă. Este mâna Statelor Unite”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa de presă zilnică.

Citeşte şi: Ministrul german al apărării vizitează trupele NATO din Lituania şi are discuţii cu guvernul de la Vilnius – Black News

Potrivit lui Peskov, “Washingtonul nu vrea ca acest război să se încheie”.

“Washingtonul va face totul pentru ca războiul să continue”, a dat el asigurări.

Ministrul de externe chinez Qin Gang a declarat anterior că “există o mână invizibilă” care împinge spre o escaladare a războiului din Ucraina, fără a preciza la ce se referă. ”Mâna invizibilă foloseşte criza din Ucraina pentru a servi anumitor agende geopolitice”, a afirmat Qin într-o conferinţă de presă la Beijing, în marja sesiunii anuale a parlamentului.

Totodată, Qin a negat că ţara sa a vândut arme Rusiei şi a susţinut că Beijingul a făcut “o evaluare independentă” şi “a pariat pe pace” în Ucraina.

Citeşte şi: Coreea de Nord va interpreta ca o ‘clară declaraţie de război’ interceptarea rachetelor sale – Black News

“Ce a făcut China pentru a fi ameninţată sau presată în legătură cu această criză? Nu suntem implicaţi direct şi nici nu am furnizat arme. Am publicat un document cu propuneri pentru pace”, a spus Qin.

La rândul său, Kremlinul a reiterat că acordă o mare atenţie propunerilor chineze, dar că momentan nu există premise pentru ca situaţia să se rezolve pe cale paşnică. 

Tags: BeijingChinaDmitri PeskovkremlinQin GangrusiaSUAucraina
Categorii: Război in Ucraina