Manaus, devastat de un nou dezastru! Inundaţiile fac ravagii în oraşul brazilian

Publicat:

Ploile torenţiale din pădurea tropicală amazoniană au provocate creşterea nivelului râurilor, inundând mici localităţi braziliene şi ameninţând capitala statului Amazonas, Manaus, cu un nou dezastru după ce a fost afectată sever de pandemia de coronavirus, informează Reuters, potrivit agerpres.

Pe teritoriul statului Amazonas, peste 400.000 de persoane au fost afectate de inundaţii, a precizat serviciul pentru apărare civilă, multe dintre acestea fiind evacuate odată cu creşterea nivelului apelor.


Citeşte şi: Plutonul de EXECUŢIE a fost introdus în Carolina de Sud – Black News

Nivelul râului Rio Negro a crescut cu circa 3 centimetri zilnic, iar luni, străzile din centrul Manaus se aflau deja sub ape, potrivit primăriei. ”Nivelul apei este… al treilea cel mai ridicat din istorie oraşului. Dacă va continua tot aşa, va depăşi recordul inundaţiilor din 2012”, a spus purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Emerson Quaresma.

Deşi nivelul precipitaţiilor variază de la an la an, schimbările climatice au adus ani deosebit de ploioşi, dar şi ani foarte secetoşi, care au afectat recoltele, a spus Philip Fearnside, un ecologist din cadrul Institutului Naţional al Cercetării Amazoniene din Manaus. Defrişarea pădurii amazoniene poate de asemenea să contribuie la schimbări pe termen lung, dar nu afectează cantitatea de precipitaţii de la un an la altul, a spus acesta.

Accesul către piaţa din Manaus, situată pe malul Rio Negro, se află sub apă, iar autorităţile au instalat pasaje din lemn destinate pietonilor.

În amontele fluviului Amazon, mici oraşe situate pe malurile apei precum Anama, cu o populaţie de 12.700 de locuitori, au fost complet inundate, rezidenţii fiind nevoiţi să înalţe podeaua caselor din lemn în care trăiesc, sau să le evacueze.

Citeşte şi: Elveţia, cel mai probabil loc de întâlnire între Putin şi Biden – Black News

În Manaus, casele a 4.700 de familii sunt în pericol. Primarul David Almeida le-a oferit ajutoare financiare pentru a închiria alte locuinţe dacă sunt forţaţi să le evacueze.

Anul trecut, Manaus a devenit epicentrul pandemiei, ajungând în atenţia presei când spitalul oraşului a fost afectat de o penurie de oxigen.

Oraşul şi regiunea învecinată au înregistrat primele cazuri ale unei variante de coronavirus foarte contagioasă, denumită P.1, care s-a răspândit rapid pe teritoriul Braziliei şi în cel puţin 10 alte ţări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa...

Moldova va avea acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă și inovațiilor sociale

Moldova va avea acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor în domeniul ocupării forței de muncă și inovațiilor sociale Moldova va avea acces la fonduri...

Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului

Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de la începutul anului Peste 8000 de persoane au fost plasate în câmpul muncii de...

Dinu Ţurcanu și-a aflat pedeapsa pentru că a a fost prins băut la volan

Dinu Ţurcanu și-a aflat pedeapsa pentru că a a fost prins băut la volan Judecătoria Orhei, Sediul Central, a pronunțat astăzi pedeapsa pentru fostul președinte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.