Mandat european de arestare împotriva a trei ruşi, inculpaţi pentru otrăvirea unui om de afaceri bulgar în 2015

Publicat:

Justiţia bulgară a anunţat joi că a emis un mandat european de arestare împotriva a trei cetăţeni ruşi, inculpaţi pentru otrăvirea unui om de afaceri autohton şi a fiului acestuia în Bulgaria în 2015, un caz care ar putea avea ramificaţii cu otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în Marea Britanie în 2018, informează France Presse, scrie agerpres.

Parchetul din Sofia a refuzat să divulge identitatea suspecţilor, precizând doar că un agent al Serviciului de informaţii militare (GRU), citat în dosarul Skripal, figurează printre aceştia.


Citește și : Preşedintele israelian deschide forumul de la Yad Vashem cu o notă scrisă de un soldat rus

‘Au fost puşi sub acuzare trei rezidenţi ruşi pentru tentativă de omor cu premeditare’, a declarat parchetul într-un comunicat.

De asemenea, au fost emise mandate europene de arestare împotriva celor trei, daţi în căutare în cadrul acestei anchete deschise în 2018, la trei ani de la otrăvirea producătorului de arme Emilian Gebrev, a fiului său şi a unui responsabil important al companiei sale.

Atunci când justiţia bulgară a anunţat că investighează acest caz, ea a subliniat că cercetările îl vizează pe un ofiţer GRU, cunoscut sub numele de împrumut Serghei Fedotov.

Serghei Fedotov, al cărui nume real este Denis Viaceslavovici Sergheev, se afla într-o vizită în Bulgaria în momentul presupusei tentative de asasinare a lui Emilian Gebrev în aprilie 2015.

Citește și : Putin strânge relațiile cu Israelul, în contextul în care vocea Rusiei este tot mai ascultată în Orientul Mijlociu

Or, potrivit site-ului de investigaţii Bellingcat, el se afla în Regatul Unit atunci când fostul agent dublu Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi la Salisbury, în martie 2018, şi este considerat drept cel de-al ‘treilea suspect’ în acest caz.

În timpul unei recepţii la Sofia la 28 aprilie 2015, Emilian Gebrev a intrat în comă după ce a fost victima unei otrăviri, căreia i-a supravieţuit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.