Mandatul lui Leonid Umaneț, ales primar la Bubuieci, ar putea fi invalidat

Publicat:

Mandatul lui Leonid Umaneț, ales pe 19 noiembrie primar la Bubuieci, ar putea fi invalidat. Reprezentantul Partidului Mișcarea Alternativa Națională riscă să fie cercetat chiar penal.

Comisia Electorală Centrală ar deține informații potrivit cărora Leonid Umaneț nu are vreun document care să demonstreze că a susținut examenele în școala generală.


Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Deputatul PAS Vasile Grădinaru a publicat pe Facebook un document de la Ministerul Educației, care confirmă faptul că Umaneț nu deține diploma de absolvire.

Vasile Grădinaru ne-a declarat că Leonid Umaneț s-a adresat la Direcția generală educație a Primăriei Chișinău, pentru a obține documentul care să confirme faptul că el a absolvit școala generală.

J

„Voi depune o cerere la CNA, astfel să verific legalitatea acțiunilor domnului Pavaloi, care în opinia mea a săvârșit o infracțiune, care se cheamă fals în acte, dar nu sunt eu cel care trebuie să se expună, trebuie să se expună instituțiile. Deși a fost informat că nu există acte confirmative pentru domnul Umaneț, el a mințit instituția electorală centrală, spunând că de fapt sunt temei și a făcut trimitere la niște acte inexistente”, afirmă deputatul.

Șeful adjunct al Direcției educație, Andrei Pavaloi, spune că lui Umaneț i-a fost dat un document care confirmă că, după ce a terminat studiile la școala generală, a fost admis la o școală serală.

„Faptul că el a absolvit clasa a XI-a, a absolvit ciclul întreg în instituție, avem confirmare prin extrasele prezentate de către doamna director. Nu avem confirmarea faptului că a fost la examenele de absolvire. Noi i-am trimis domnului Umaneț o confirmare a faptului că el a finalizat studiile, dar mai mult nimic”, a precizat Pavaloi.

Responsabilii de la Comisia Electorală Centrală spun că au fost sesizați, iar documentele prezentate de Leonid Umaneț vor fi analizate în următoarele zece zile. Dacă se va confirma că Umaneț nu are atestat, el va pierde mandatul de primar.

„În cazul în care se constată că persoana dată nu are acele studii minim necesare, respectiv nu ar fi avut dreptul să candideze și urmează să fie luată decizia corespunzătoare. Validarea sau invalidarea mandatului de primar se decide de către Consiliul Electoral de Circumscripție, respectiv, colegii din teritoriu urmează să ia această decizie”, a declarat Alexandru Berlinschii, secretar general al CEC.

Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

Am încercat să obținem o reacție de la Leonid Umaneț, dar el a închis imediat ce a auzit că este sunat de reporterul Jurnal TV. L-am sunat repetat pe Leonid Umaneț, dar el nu a reacționat.

Potrivit rezultatelor preliminare, prezentate de CEC, candidatul MAN, Leonid Umaneț, a obținut aproape 60 la sută din voturi în turul doi de scrutin, din 19 noiembrie, și a câștigat funcția de primar al comunei Bubuieci. Contracandidatul său a fost Alexei Percemlî, de la PAS, care a acumulat puțin peste 49 la sută.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană îşi trimite o delegaţie la Chișinău

Comisia Europeană îşi trimite o delegaţie la Chișinău În perioada 10-11 iulie, la Chișinău va veni o delegație a Comisiei Europene pentru prima rundă de...

Funcționarii moldoveni implicați în procesul de integrare europeană vor putea fi detașați la Comisia Europeană pentru a acumula experiență

Funcționarii moldoveni implicați în procesul de integrare europeană vor putea fi detașați la Comisia Europeană pentru a acumula experiență Funcționarii moldoveni vor fi detașați la...

Rishi Sunak demisionează de la şefia Partidului Conservator

Rishi Sunak demisionează de la şefia Partidului Conservator Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat vineri că va demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator...

Socialiștii au protestat la Bălți. Au cerut eliberarea lui Moroșan

Socialiștii au protestat la Bălți. Au cerut eliberarea lui Moroșan Susținătorii consilierului socialist Maxim Moroșan, implicat în bătaia din 26 iunie, într-un restaurant din orașul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.