Manifestaţie împotriva lui Madurola Caracas. Poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor

Publicat:

Poliţia venezueleană a tras marţi cu gaze lacrimogene pentru a dispersa o manifestaţie împotriva preşedintelui socialist Nicolas Maduro, la Caracas, manifestaţie organizată la apelul liderului opoziţiei, Juan Guaido, informează AFP, potrivit agerpres.

Cortegiul avansa în încercarea de a ajunge la Adunarea Naţională, în centrul capitalei venezuelene, atunci când poliţişti i-au blocat trecerea. Juan Guaido încerca să discute cu aceştia când agenţii de poliţie au tras cu gaze lacrimogene.


Citește și : Parlamentul Spaniei, ÎNCHIS din cauza coronavirusului

“Acest baraj (al poliţiei) nu reprezintă Venezuela, el reprezintă dictatura”, s-a adresat Juan Guaido forţelor de ordine, înainte ca ele să facă uz de gaze lacrimogene.

 

Potrivit imaginilor retransmise de postul privat VPI, unii manifestanţi au răspuns aruncând cu pietre şi bâte în direcţia poliţiştilor.

Mai multe mii de persoane s-au adunat marţi dimineaţa în Piaţa Ioan-Paul al II-lea, în estul capitalei, la apelul lui Juan Guaido. Ele intenţionau să ajungă la sediul parlamentului, la circa 6 kilometri de acolo, pentru a cere noi alegeri prezidenţiale şi a-şi face auzite revendicările sociale şi economice.

Citește și : Armata americană sună RETRAGEREA din Afganistan

Cu această nouă mobilizare, Juan Guaido intenţiona să relanseze mişcarea de protest împotriva lui Nicolas Maduro, pe care îl califică drept “dictator” din cauza alegerilor prezidenţiale “fraudate” din 2018, care i-au permis să se menţină la putere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.