X

Manifestaţie în Ucraina pentru relaxarea izolării

Sute de mici antreprenori au protestat miercuri în centrul Kievului pentru a cere relaxarea izolării impuse de autorităţile ucrainene în vederea încetinirii răspândirii coronavirusului, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Blocând traficul pe o stradă centrală, protestatarii mascaţi s-au adunat în faţa sediului guvernului pentru a cere ridicarea de vineri a unora dintre restricţiile existente, cu două săptămâni înainte de data prevăzută de autorităţi.

Citește și : Restricţiile impuse în Marea Britanie ar putea duce la 18.000 de decese suplimentare de cancer

“Încă o zi cu protecţia voastră şi vom înceta să mai existăm!”, se putea citi pe pancartele agăţate de maşinile protestatarilor.

Manifestanţii au cerut de asemenea reguli de izolare “corecte pentru toţi”, în urma unui scandal izbucnit în această săptămână din cauza unui deputat pro-prezidenţial. Mai mulţi jurnalişti l-au acuzat pe acest bărbat că se duce în secret la unul dintre restaurantele sale de lux din Kiev, încălcând dispoziţiile de izolare.

Guvernul a impus izolarea din martie, închizând şcolile, spaţiile publice şi aproape toate magazinele, cu excepţia alimentarelor şi farmaciilor.

Autorităţile au dispus de asemenea oprirea transportului public, care acum deserveşte doar profesiile esenţiale, cum ar fi personalul medical şi poliţiştii.

Aceste măsuri au atras critici, iar unii economişti susţin că ar putea fi mai dăunătoare decât pandemia.

Citește și : Thailanda va redeschide unele afaceri, printre care frizeriile şi restaurantele

Aproape 40% dintre ucraineni au declarat că au probleme financiare, iar 45% nu mai au economii, potrivit unui sondaj publicat săptămâna trecută.

Ucraina a înregistrat până acum 9.866 de cazuri de această boală, dintre care 250 de decese.

Tags: coronaviruskievManifestanţiiprotestatariucraina
Categorii: Diaspora