Manifestaţie la Strasbourg în semn de solidaritate cu protestatarii din Iran

Publicat:

Mii de persoane au ieşit luni pe străzile oraşului francez Strasbourg pentru a protesta împotriva execuţiilor unor manifestanţi în Iran, cerând pedepsirea guvernului de la Teheran, transmite DPA, potrivit agerpres.

După ce a participat la demonstraţie alături de alţi aproximativ 12.000 de oameni, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a afirmat în plenul legislativului european că atrocităţile din Iran cer un răspuns ferm din partea comunităţii internaţionale.


Citeşte şi: Mai multe ţări doresc ridicarea recentelor sancţiuni ‘punitive’ israeliene impuse Palestinei – Black News

”Oamenii de pe străzi sunt de partea corectă a istoriei”, a spus Metsola, care le-a reaminti colegilor săi din Parlamentul European că protestele din Iran durează deja de 120 de zile.

Manifestanţii de la Strasbourg au purtat pancarte cu mesaje care cereau expulzarea diplomaţilor iranieni şi includerea Gărzii Revoluţionare iraniene pe lista organizaţiilor teroriste a UE.

Uniunea Europeană a impus deja sancţiuni Iranului pentru violenţele excesive împotriva protestatarilor.

Solidaritatea cu manifestaţiile antiguvernamentale din Iran este exprimată şi la Paris: pe Turnul Eiffel sunt proiectate începând de luni, timp de două zile, sloganurile ‘Femeie, Viaţă, Libertate’ şi ‘#StopExecuţiilorÎnIran’.

Consiliul municipal al oraşului Paris a explicat că mesajele sunt un omagiu adus oamenilor din Iran care luptă curajos pentru libertatea lor în timp ce regimul de la Teheran continuă să execute demonstranţi.

Citeşte şi: În Belarus a început procesul în contumacie împotriva Svetlanei Tihanovskaia – Black News

De la jumătatea lunii septembrie, protestele s-au răspândit în 160 de oraşe din Iran. Demonstraţiile au fost provocate de moartea tinerei kurde Mahsa Amini, ce fusese arestată de poliţia moralităţii (structură desfiinţată între timp) pentru că nu ar fi respectat codul vestimentar islamic.

Mahsa Amini a decedat în arestul poliţiei pe 16 septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.