X

Manifestații în fața consulatului american din Istanbul după anunțul lui Trump privind Ierusalimul

Sute de persoane au manifestat miercuri zgomotos, dar paşnic în faţa consulatului american din Istanbul împotriva deciziei preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, transmite AFP, conform agerpres .

Circa 1.500 de persoane s-au strâns lângă Bosfor, în exteriorul clădirii diplomatice americane, care beneficiază de măsuri de protecţie sporite. Poliţia a blocat zona cu ajutorul baricadelor, potrivit unui corespondent AFP.

Sloganul “Palestina liberă” a fost desenat pe zidul consulatului, iar manifestanţii au aruncat cu sticle de plastic în direcţia clădirii. O bucată de hârtie pe care era desenat drapelul Israelului a fost arsă.

Citește și : PROTESTE în Amman în sectoare locuite de refugiaţi palestinieni

Fluturând steaguri palestiniene şi aprinzând artificii, manifestanţii au scandat “americani asasini, plecaţi din Orientul Mijlociu”, “jos America!” şi au cerut grupării palestiniene Hamas “să lovească Israelul”.

Un miting similar a avut loc şi în faţa ambasadei SUA din Ankara, unde manifestanţii au afişat fotografii cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Tags: americani asasiniankaraBosforconsulatul americanDonald TrumphamasierusalimisraelIstanbulJos AmericamitingPalestina liberăpolitiaRecep Tayyip Erdogan
Categorii: Sinteze