Manifestații în Fâşia Gaza pentru a protesta împotriva deciziei SUA privind Ierusalimul

Publicat:

Zeci de mii de manifestanţi au defilat vineri în Fâşia Gaza pentru a protesta împotriva recunoaşterii de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului, au transmis corespondenţi ai agenţiei France Presse, potrivit agerpres .

Zeci de palestinieni au fost pe de altă parte răniţi de gloanţe în timpul unor ciocniri cu soldaţi israelieni în apropiere de bariera de securitate la frontiera dintre enclava palestiniană şi teritoriul israelian, conform autorităţilor mişcării islamiste Hamas, care controlează Gaza.


După rugăciunea musulmană săptămânală, zeci de mii de persoane au ieşit în stradă în mai multe sectoare din Fâşia Gaza pentru a manifesta împotriva deciziei preşedintelui american Donald Trump.

Citește și : Uniunea Europeană va iniţia „contacte exploratorii” cu Marea Britanie pentru a aduce mai multă claritate privind viziunea lor (Donald Tusk)

Protestatarii au afişat pancarte pe care era scris: “Întregul oraş Ierusalim este al nostru”. La manifestaţie au participat şi lideri ai unor mişcări palestiniene.

Mii de palestinieni au defilat de asemenea şi în Cisiordania ocupată.

Joi, liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a făcut apel la manifestaţii în fiecare vineri în ţările musulmane şi în Teritoriile Palestiniene pentru a protesta împotriva deciziei SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.