Manifestații în fața parlamentului din Noua Zeelandă

Publicat:

Aproximativ 2.000 de manifestanți antiguvernamentali s-au adunat marți în fața parlamentului neozeelandez pentru a-și exprima nemulțumirile la aproape șase luni după ce protestatarii au fost îndepărtați cu forța din incinta legislativului, informează mediafax.

Protestatarii, organizați de Coaliția pentru Libertate și Drepturi, au sosit din toată Noua Zeelandă și s-au adunat pe peluzele din fața parlamentului din capitala Wellington, în timp ce politicienii lucrau în interior.


Citește și :  Macron îl asigură pe Lapid că un acord asupra programului nuclear iranian va ţine cont de interesele Israelului

Oamenii, unii dintre ei cu pancarte prin care cereau libertate, au protestat față de o serie de probleme, printre care reglementări de mediu mai stricte pentru agricultori, o încercare a guvernului de a prelua activele de apă deținute la nivel regional și restricțiile COVID-19, care au fost în mare parte eliminate.

„Guvernul nostru nu lucrează cu adevărat pentru noi”, a declarat protestatarul Danny Hanif, care a venit de la locuința sa din apropierea orașului Hamilton.

Hanif a declarat pentru Reuters că guvernul nu îi ascultă pe oameni în problema proprietății activelor de apă.

Bariere au fost ridicate în fața parlamentului și a existat o prezență intensă a poliției în jurul incintei.

În martie, poliția a pus capăt unui protest anti-vaccin care a perturbat capitala timp de trei săptămâni, dezmembrând o tabără desfășurată în zonă, remorcând vehicule și arestând zeci de persoane.

Marți, aproximativ 250 de contramanifestanți s-au adunat, de asemenea, în încercarea de a contracara ura, homofobia, intoleranța și dezinformarea din partea extremei drepte, au precizat organizatorii contramanifestării într-o postare pe Facebook.

Citește și : Cetăţeni norvegieni, printre victimele atacului comis într-un hotel din Mogadiscio

Premierul Jacinda Ardern a declarat luni reporterilor că parlamentul a primit de mult timp protestatari pașnici și că dorește ca acest lucru să se reia. Ea nu s-a întâlnit marți cu protestatarii.

Sondajele pentru Partidul Laburist al lui Ardern s-au prăbușit în acest an, sprijinul în cel mai recent sondaj 1News Kantar Public Poll publicat luna aceasta fiind de 33%, în scădere de la 41% la sfârșitul anului 2021.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.